HABER.COM
Haber.com Sağlık Baklagiller 'Süper Gıda' Mı? İşte Yeni Araştırma!

Baklagiller 'Süper Gıda' Mı? İşte Yeni Araştırma!

Yeni bir araştırma, daha fazla fasulye, nohut ve mercimek yiyerek eksik kalmış olabileceğiniz hayati besinleri alabileceğinizi öne sürüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Baklagiller 'Süper Gıda' Mı? İşte Yeni Araştırma!

Yeni bir araştırma, baklagillerin 'süper gıda' sınıfında yer aldığını kanıtladı. İşte, ilginç detaylar…

ABD'deki bir konferansta sunulan bir bir araştırmaya göre, günlük beslenmenize fasulye, nohut ve mercimek eklemenin önemli sağlık yararları sağlayabileceği ortaya çıktı.

Baklagiller Süper Gıda İlan Edildi

Baklagiller; lif, magnezyum, potasyum ve demir gibi önemli besin maddelerini içeriyor. İnsan hayatı için bu minerallerin önemi büyük. Araştırmaya göre, daha fazla bakliyat tüketmek hem beslenme hem de yaşam kalitesini artırıyor.

Araştırmada fasulye, bezelye, mercimek, soya fasulyesi, nohut ve baklagillerin kalp sağlığını iyileştirebileceği, kilo yönetimini kolaylaştırabileceği ve tip 2 diyabet ve kanser gibi kronik hastalık riskini azaltabileceği kanıtlandı.

Bu hastalıkların çoğunun artmasındaki en büyük etkenlerden biri de yeterince lif tüketmemek. Baklagiller bolca lif içeriyor.

Bakliyat ürünlerindeki çözünür lifin kolesterol seviyelerini, kan şekeri seviyelerini ve bağırsak sağlığını iyileştirebileceği belirtiliyor. Besin lifi alımı aynı zamanda kabızlığı önlemeye yardımcı olarak sindirim sağlığını da destekliyor.

Ayrıca bu besinleri tüketmek sağlıksız gıdaları hayatımızdan çıkarıyor. Örneğin, beyaz ekmek, ilave şeker veya kırmızı et yerine fasulye tüketmenin besin değerleri açısından açıkça faydalı olacağı açıklanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail, Tahliye Uyarısının Ardından Beyrut'u Hedef Aldı

İsrail, Tahliye Uyarısının Ardından Beyrut'u Hedef Aldı