18 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Sağlık Cep Telefonları Beyin Kanserine Neden Olur mu?

Cep Telefonları Beyin Kanserine Neden Olur mu?

Cep telefonları beyin kanserine neden olur mu? DSÖ araştırdı; işte sonuç!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cep Telefonları Beyin Kanserine Neden Olur mu?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yaptırılan 63 çalışma incelendi. Peki, Cep telefonları beyin kanserine neden olur mu? İşte, uzmanların yanıtı!

Dünya Sağlık Örgütü'nün 60'tan fazla çalışmayı kapsayan dev analizine göre, cep telefonu kullanımı ile beyin kanseri arasında bir bağlantı bulunamadı.

Günümüzde cep telefonları ile yatıp kalksak da, sanıldığı gibi telefonların yaygın bir şekilde kullanımı beyin kanserine yakalanma riskini artırmıyor. Aksine, beyin kanseri vaka oranları düşüşte.

Cep Telefonları İnsanlar İçin ‘Potansiyel Kanserojen' Olarak Sınıflandırılmıştı

Cep telefonu radyasyonunun oluşturduğu potansiyel sağlık tehlikeleri bir süredir tartışılıyor. 2011 yılında telefonlardan yayılan radyo dalgasına maruz kalma durumu insanlar için potansiyel bir kanserojen olarak sınıflandırıldı.

Ancak daha yakın tarihli yeni araştırmalar ise kablosuz teknolojiden gelen radyo dalgalarına maruz kalmanın insan sağlığı için bir tehlike olmadığını gösterdi. Uzmanlar, cep telefonlarının yaydığı enerjinin DNA'ya zarar vermek için çok düşük olduğuna inanıyor.

Son araştırmalarda, cep telefonu kullanımının muazzam oranda fırlamasına karşın, beyin kanseri vakalarında bir artış gözlenmediği bu korkuları azalttı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trump - Harris Düellosu Bitcoin Fiyatını Sarstı!

Trump - Harris Düellosu Bitcoin Fiyatını Sarstı!

Sponsorlu bağlantılar