19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Sağlık Dövmeler Cilt Kanserine Veya Kan Kanserine Yol Açar Mı?

Dövmeler Cilt Kanserine Veya Kan Kanserine Yol Açar Mı?

Birçok kişi dövme yaptırıyor veya yaptırmayı düşünüyor. Peki, dövmeler kan veya cilt kanserine neden olabilir mi? İşte, yanıtı!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dövmeler Cilt Kanserine Veya Kan Kanserine Yol Açar Mı?

Bazı araştırmalar dövmeler ile kanser riskinin artması arasında bir bağlantı buldu ve son kanıtlar dövmelerin özellikle kan kanseri riskini artırabileceğini öne sürüyor.

Peki, bu araştırmaların kaynağı nedir ve insanlar dövme yaptırmanın sağlık üzerindeki etkileri konusunda gerçekten endişelenmeli mi?

Dövme Yaptırmak Kansere Yol Açar Mı?

Dövmeler çarpıcı derecede güzel sanat biçimleri olabilir ve giderek daha popüler hale geliyorlar. 

Bununla birlikte, dövme yaptırmanın potansiyel sağlık etkileri konusunda bazı sorular devam ediyor ve son zamanlarda araştırmacılar dövmenin bir kişinin fiziksel sağlığını uzun vadede nasıl etkileyebileceği konusunda yoğunlaşıyor.

ABD'de 2024 yılının Temmuz ayında yapılan araştırmada, kalıcı dövmelerin yüzde 26'sının enfeksiyona neden olan bakterilerle dolu olduğunu tespit etti. Bu bakteriler arasında ciddi sağlık sorunlarına neden olan Staphylococcus ve Cutibacterium enfeksiyonu yer alıyordu.

Daha ciddi bir bulgu olarak, kalıcı dövmelerin kan kanseri yani lenfoma ile yüzde 21 oranda ilişkili olduğu ortaya çıktı.

Bu konudaki çalışma ve araştırmalar devam etse de, hijyenik olmayan şartlarda yaptırılan dövmelerin kan ve cilt kanseri gibi ciddi sorunlarla bağlantısının olduğuna dair çarpıcı kanıtlar da var.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hindistan Yapay Zekada Atağa Geçiyor

Hindistan Yapay Zekada Atağa Geçiyor

Sponsorlu bağlantılar