HABER.COM
Haber.com Sağlık Tip 2 diyabeti olanlara beslenme tavsiyesi: Karbonhidratı azaltın!

Tip 2 diyabeti olanlara beslenme tavsiyesi: Karbonhidratı azaltın!

Yeni bir araştırmaya göre, tip 2 diyabet hastaları, fazla kilolarını veremeseler bile karbonhidrat tüketimini ciddi oranda azaltarak fayda görebilirler.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tip 2 diyabeti olanlara beslenme tavsiyesi: Karbonhidratı azaltın!

Yeni bir araştırma, düşük karbonhidratlı bir diyet uygulayan tip 2 diyabetli bazı kişilerin, fazla kilolarını veremeseler bile, vücutlarının kan şekerini düzenleyebildiğine dair önemli kanıtlar ortaya koydu.

Araştırma sonucunda elde edilen bulgulara göre, düşük karbonhidratlı diyet uygulayan kişilerin pankreaslarındaki beta hücreleri adı verilen hücrelerin glikoz veya şekerlere yanıt olarak insülin üretme, depolama ve salgılama yeteneklerinde iki kattan fazla iyileşme görüldü.

Karbonhidrat Tip 2 Diyabet Düşmanı

Karbonhidrat kısıtlı bir diyet, beta hücre fonksiyonunun iyileştirilmesi sonucunda daha iyi glisemik kontrole katkıda bulunabilecek ve potansiyel olarak diyabet ilaçlarına olan ihtiyacı azaltabilecek yaşam tarzı terapisinin tamamlayıcı bir yönü olarak hizmet edebilir

Araştırmanın uzmanlarına göre, Ttp 2 diyabet hastası olan hemen hemen herkes, karbonhidrat alımını azaltarak kan şekerinin iyileşmesini sağlayabilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet Bahçeli: "Türkler ve Kürtler birbirini sevmelidir"

Devlet Bahçeli: "Türkler ve Kürtler birbirini sevmelidir"