Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Siyaset 2026'da Türkiye Dünya Devlerine Ev Sahipliği Yapacak! İşte O Karar

2026'da Türkiye Dünya Devlerine Ev Sahipliği Yapacak! İşte O Karar

2026'da Türkiye Dünya Devlerine Ev Sahipliği Yapacak! ABD'de gerçekleşen NATO zirvesindeki bildirgeye dair tüm detaylar haberimizin devamında...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2026'da Türkiye Dünya Devlerine Ev Sahipliği Yapacak! İşte O Karar

ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleşen tarihi NATO Liderler Zirvesi'nin Sonuç Bildirgesi yayımlandı. Bildirgeye göre, 2026 yılında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılıyor. 2025'te Hollanda'da gerçekleşecek zirvenin ardından Türkiye, önemli bir uluslararası organizasyona daha ev sahipliği yaparak ittifakın merkezinde yer alıyor.

 2025 yılında düzenlenecek NATO Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısının da Türkiye'de gerçekleşmesi bekleniyor. Kurul, NATO'nun Ukrayna'yı Avrupa-Atlantik entegrasyonuna tam destek vereceği, 43 milyar dolarlık askeri yardım sağlayacağı vurguladı.

 Ukrayna'nın NATO üyeliğine davet edilmesi için müttefiklerin ve koşulların uygun olması gerektiğini belirtti. Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının tek sorumlusu olduğu belirtilen bildirgede, Belarus, Kuzey Kore, İran ve Çin'in Rusya'ya yardım etmeleri kınandı. 

Çin'in, Rusya'nın savaş çabalarını kolaylaştırdığı, Avrupa-Atlantik güvenliğine tehdit oluşturduğu ifade edilerek, Çin'in stratejik risk azaltma görüşmelerine katılması çağrısında bulunuldu. Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne de atıfta bulunulan bildirgede, NATO'nun Karadeniz bölgesinin güvenliğine ve istikrarına güçlü bir şekilde bağlı olduğu vurgulandı. 

Terörle mücadelenin NATO'nun kolektif savunması açısından vazgeçilmez olduğu ve bu tehditlere kararlılıkla karşı konulacağı ifade edildi. NATO'nun Batı Balkanlar ve Karadeniz bölgeleriyle siyasi diyalog ve iş birliğini sürdüreceği de bildirildi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Savunma Bakanı Bedelli Askerlik Ücretini Açıkladı! İşte 2024 Zamlı Bedelli Tutarı

Milli Savunma Bakanı Bedelli Askerlik Ücretini Açıkladı! İşte 2024 Zamlı Bedelli Tutarı