19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Anayasadan Laiklik Maddesini Kaldırmak İsteyen Hüda Par'a CHP'den Sert Yanıt! "Hizbullah Artığı Zibidilere Pabuç Bırakmayız!"

Anayasadan Laiklik Maddesini Kaldırmak İsteyen Hüda Par'a CHP'den Sert Yanıt! "Hizbullah Artığı Zibidilere Pabuç Bırakmayız!"

CHP'li Deniz Yücel, Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na yanıt verdi. Anayasadan laiklik maddesinin kaldırılmasını talep eden Hüda Par'a CHP'den sert yanıt geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anayasadan Laiklik Maddesini Kaldırmak İsteyen Hüda Par'a CHP'den Sert Yanıt! "Hizbullah Artığı Zibidilere Pabuç Bırakmayız!"

Terör örgütü Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan Anayasanın 'laiklik' maddesinin kaldırılmasına yönelik bir talep gelmişti. X hesabından konuya dair yaptığı açıklamada "Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim" ifadelerini de kullanan Yapıcıoğlu ve nezdinde Hüda Par'a CHP'den sert yanıt geldi.

Hizbullah Artığı Zibidilere Pabuç Bırakmayız

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Hüda Par'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini hedef alan çıkışına sert bir dille yanıt verdi.

Taliban kafalı, gerici, 3-5 yobaz istedi diye, ne Atatürk'ten, ne demokrasiden, ne cumhuriyetten, ne de laiklikten vazgeçmeyiz!" cümleleriyle söze başlayan Yücel, "Gerizekalıya anlatır gibi anlatalım. Devletin şekli ve niteliklerini tarif eden Anayasa'nın 1., 2. ve 3. maddelerini koruyan ve 1924, 1961, 1982 Anayasalarında da yer alan 4. madde, gericiler istiyor diye ilga edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin inancına, yaşam tarzına saygılıyız. Sizin probleminiz olan 'Laiklik İlkesi' de inanç özgürlüğünün teminatıdır. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’sinde Cumhuriyeti Laiklikten, Laikliği Cumhuriyetten ayıramazsın! Cumhuriyeti ve Devrimleri koruyan maddelerden vazgeçmek, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmektir." ifadelerini kullandı.

CHP’li Yücel, Hüda Par’a yanıt verdiği mesajında son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Toplumun sinir uçlarıyla oynayarak siyaseten var olmaya çalışan Hizbullah artığı birkaç zibidiye de pabuç bırakmayız!"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ordu-Giresun Havalimanı 50 Gün Boyunca Kapalı Kalacak

Ordu-Giresun Havalimanı 50 Gün Boyunca Kapalı Kalacak

Sponsorlu bağlantılar