09 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Bakan Fidan Pazar Günü Mısır'a Gidiyor! İşte 2 Günlük Ziyaretin Detayları

Bakan Fidan Pazar Günü Mısır'a Gidiyor! İşte 2 Günlük Ziyaretin Detayları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2 günlük ziyaret için Pazar günü Mısır'a gidecek. İşte, ziyaretin detayları…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Fidan Pazar Günü Mısır'a Gidiyor! İşte 2 Günlük Ziyaretin Detayları

Hakan Fidan'ın geçen ay dışişleri bakanı olarak atanan Mısırlı mevkidaşı Bedir Abdelatty ile ilk resmi görüşmesi olacak.

Hakan Fidan’ın Mısır Ziyaretinin Gündemi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı Badr Abdelatty'nin daveti üzerine Pazar günü Mısır'a iki günlük bir ziyarette bulunacak.

Ankara ile Kahire arasındaki ilişkiler son zamanlarda önemli ilerleme kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Şubat'ta Mısır'a yaptığı resmi ziyaret, on iki yıldır bu düzeydeki ilk ziyaret, ikili ilişkilerde bir dönüm noktası oldu.

Bu ziyaret sırasında, ülkelerin başkanlarının eş başkanlığında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı hakkında ortak bir bildiri imzalandı.

Geçtiğimiz ay, Badr Abdelatty yeni kurulan hükümette Mısır dışişleri bakanı olarak atandı. Yaklaşan ziyaret, Fidan'ın Mısırlı mevkidaşı ile ilk resmi görüşmesi olacak.

Fidan ve Abdelatty, görüşmeleri sırasında, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'nin Türkiye'ye yapacağı ziyaret sırasında gerçekleşmesi planlanan ilk Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı için hazırlıkları görüşecekler.

Toplantıda imzalanması beklenen yaklaşık 20 anlaşmanın güncel durumu da değerlendirilecek.

Görüşmelerde ikili siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel gelişmeler de ele alınacak. Enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayi alanlarında uzun vadeli iş birliği fırsatları da ele alınacak.

Ziyaretin başlıca konuları arasında Gazze'deki gelişmeler, Filistin sorunu, Gazze'ye insani yardım ve artan bölgesel gerginlikler yer alıyor. Ayrıca Libya, Sudan ve Somali'deki gelişmeler de değerlendirilecek.

Fidan'ın Gazze Şeridi'ne açılan El Ariş ve Rafah sınır kapısını ziyaret etmesi ve Türkiye'den Gazze'ye insani yardım sevkiyatlarını yöneten Mısır Kızılayı lojistik merkezini denetlemesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fatih Sultan Mehmet'e Özendiler! Su Deposunu Karadan Yürüttüler

Fatih Sultan Mehmet'e Özendiler! Su Deposunu Karadan Yürüttüler

Sponsorlu bağlantılar