16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset CHP Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olacak? İşte Potansiyel Adaylar

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olacak? İşte Potansiyel Adaylar

Ana muhalefet partisi CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? O ismin açıklanması merakla beklenirken, potansiyel adaylar masaya yatırıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olacak? İşte Potansiyel Adaylar

Türkiye'deki ekonomik zorlukların ortasında, ana muhalefet partisi CHP erken seçim çağrısı yapmaya devam ediyor. Buna karşın, CHP henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamadı.

CHP’nin Adayı Kim Olacak?

Anayasaya göre, seçimler zamanında yapılırsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dönem daha aday olamıyor. Ancak CHP'nin erken seçim çağrısı kabul edilirse Erdoğan aday olabilir. Son zamanlarda CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan'ın aday olmasını istediklerini ve onu yeneceklerini ifade etmeye başladı.

Erken seçim durumunda CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusu henüz netlik kazanmadı. Söylentilere göre potansiyel adaylar perde arkasında yarışıyor. Asıl soru şu: CHP cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

Favori Adaylar: Ekrem İmamoğlu Ve Mansur Yavaş

CHP içinde en sık adı geçen iki aday İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş. CHP seçmenleri, son seçimdeki kaybın İmamoğlu veya Yavaş yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Ayrıca, İmamoğlu ve Yavaş'ın sosyal medya trolleri aracılığıyla birbirleriyle rekabet ettiği iddiaları da var. Kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, CHP’den aday gösterilmese bile Yavaş'ın 100.000 imza toplayarak bağımsız aday olarak yarışabileceğini öne sürüyor.

İmamoğlu'nun aday olamaması veya seçimin kaybedilmesi durumunda CHP liderliği için yarışabileceği yönünde tartışmalar da var. Bir diğer söylenti ise İmamoğlu'nun kendi partisini kurabileceği yönünde.

İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı potansiyel olarak yenebilecek iki kişi olduğu belirtiliyor. Yavaş aday olursa, CHP'ye genellikle oy vermeyen milliyetçi gruplardan oy alabilirken, İmamoğlu ise Erdoğan'ın kalesi olan Karadeniz bölgesinde yüksek oy oranları elde edebilir.

Özgür Özel Aday Olacak Mı?

Özgür Özel, iyi bir teknik direktör olduğunu ve en iyi forveti seçeceğini söyleyerek aday olmayacağını açıkladı.

Ancak eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçmişte benzer açıklamalara rağmen cumhurbaşkanlığına aday oldu.

Özel'in yakın çevreleri, AK Parti liderine karşı CHP liderinin aday olması gerektiğini savunuyor.

Özel'in CHP adayı olma ihtimali var. Ancak Özel aday olur ve kaybederse, liderlikten ihraç edilme tehlikesiyle de karşı karşıya kalabilir.

Kemal Kılıçdaroğlu Bir Şans Daha Arıyor

Kemal Kılıçdaroğlu, aktif siyasette yer almaya devam edeceğini açıkladıktan sonra, kendisine yakın CHP milletvekilleriyle görüşmelerini yoğunlaştırdı.

Kılıçdaroğlu'nun CHP liderliğine geri dönmenin yollarını aradığı ve önümüzdeki seçimde cumhurbaşkanı adayı olmayı hedeflediği biliniyor.

Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun muhalefetteki DEM Partisi'nden destek almaya çalıştığı ve DEM Partisi'nin rakipleriyle ortak aday olabileceği yönünde söylentiler var.

Muharrem İnce Geri Dönecek Mi?

Eski CHP Milletvekili ve Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin faaliyetlerini yavaşlattı. İnce'nin CHP'ye geri dönmenin yollarını aradığı ve tekrar cumhurbaşkanı adayı olmayı hedeflediği söyleniyor.

İnce hakkındaki en önemli söylenti, kaybedilen bir seçim olması durumunda Özgür Özel'e karşı genel cumhurbaşkanı adayı olarak CHP'ye geri dönebileceği yönünde.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Para Halter Dalında Abdullah Kayapınar'dan Gümüş Madalya

Para Halter Dalında Abdullah Kayapınar'dan Gümüş Madalya

Sponsorlu bağlantılar