08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemiz Savaş Riskiyle Karşı Karşıya Kalabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemiz Savaş Riskiyle Karşı Karşıya Kalabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan farklı konularda açıklama yapmak üzere mikrofonların karşısına geçti. Buna göre Erdoğan bölgemiz savaş riskiyle karşı karşıya kalabilir dedi. İşte, detaylar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemiz Savaş Riskiyle Karşı Karşıya Kalabilir

Recep Tayyip Erdoğan Newsweek dergisine çarpıcı açıklamalar da bulundu. Yaptığı açıklamalarda NATO Zirvesi’ni değerlendiren Erdoğan, önemli detayların altını çizdi. 

NATO’da Türkiye’nin önemli bir üye olduğunu ve ittifakın operasyonlarında görev alıp katkıda bulunabileceğini belirtti. 

Müttefiklerimiz Yeterli Desteği Vermiyor 

Türkiye, NATO toplantısında müttefikleriyle desteği ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyordu. Çevresel ve yakın bölgedeki sorunlara sürdürülebilir çözümler bulunması amaçtı. 

Dünyada yeni sorunların ortaya çıktığını belirten Erdoğan, kararlı adımlar atılması gerektiğini belirtti. Buna ek olarak şu sözleri sarf etti: 

Ayrım yapmadan terör örgütleriyle mücadele misyonunu üstlenen ve bunu sahada aşikar bir şekilde gösteren ülkeyiz. Müttefiklerimizden temel beklentimiz, benzer bir mücadele yaklaşımı benimsemeleridir. Ne yazık ki şimdiye kadar müttefiklerimizden beklenen düzeyde destek ve dayanışma almış değiliz. 

Savaş Riskiyle Karşı Karşıyayız 

İsrail Filistin arasında devam eden savaş durumunu değerlendiren Erdoğan, bu konuda farklı bölgelerin de tehdit altında olduğunu gösterdi. Açıklamasında şu detaylara yer verdi: 

İsrail’in tehditleri ve çatışmayı yayma girişimleri sona ermeli. Aksi takdirde bölgemiz dana derin çatışmalar ve hatta savaş riski ile karşı karşıya kalacak.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda Gelişme: Nöbet Görevi Kaldırıldı!

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda Gelişme: Nöbet Görevi Kaldırıldı!

Sponsorlu bağlantılar