08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Komşu Ülkelerle Dostane İlişkiler Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Komşu Ülkelerle Dostane İlişkiler Çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin komşu ülkelerle dostane ilişkilerini genişletmeye kararlı olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Komşu Ülkelerle Dostane İlişkiler Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin komşu ülkelerle dostane ilişkilerini genişletmeye kararlı olduğunu belirterek, gerilimi azaltmayı amaçlayan bir politikanın altını çizdi. AK Parti'li milletvekillerine hitap eden Erdoğan, "Komşularımızla ilişkilerimizde hiçbir zaman gerilim peşinde koşmayız." ifadelerini kullandı.

Komşu Ülkelerle Dostluk Mesajı

Yunanistan ve Kıbrıs konularına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Yakın çevremizden başlayarak tüm ülkelerle dostluğumuzu geliştirmeyi, bölgemizdeki ve dünyadaki dost sayımızı artırmayı hedefliyoruz. El sıkışmak için uzatılan hiçbir eli havada bırakmıyoruz."

"Ortak çıkarlar ve karşılıklı saygı çerçevesinde hareket edildiğinde aşılmaz hiçbir engel olmaz. Komşularımızın yanı sıra birçok uluslararası kuruluşla da işbirliğimizi geliştirdik. Artan güvenlik tehditleri karşısında Türkiye'nin manevra alanını genişletme çabalarımızı umarım daha da yoğunlaştıracağız."

Erdoğan, Yunanistan ile diyaloğun geliştirilmesinin, özellikle Batı Trakya bölgesindeki Türk azınlığın haklarının korunması açısından faydalı olduğuna şu sözlerle dikkat çekti:

"Yunan makamlarıyla yaptığımız görüşmelerde Batı Trakya'daki soydaşlarımızın sorunları gündemimizin ilk sıralarında yer alıyor. Din ve ibadet özgürlüğü ile eğitim haklarına ilişkin konular sürekli takip altında. Yunanistan'ın attığı tüm adımları takip ediyoruz ve gerektiğinde gerekli müdahaleleri yapıyoruz."

"Eski yöntemlerle bir yere varılamayacağını artık gördük. Federalizme dayalı önerilerden hem biz hem de Kıbrıs Türkleri memnunuz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Bağcılar'da Tartıştığı Cami İmamını Okla Vurdu!

İstanbul Bağcılar'da Tartıştığı Cami İmamını Okla Vurdu!

Sponsorlu bağlantılar