17 Kasım 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
HABER.COM
Ara
Haber.com Siyaset DEVA Partisi ile Gelecek Partisi Birleşmeyecek: Babacan ve Davutoğlu'nun Bundan Sonraki Yol Haritası Ne Olacak?

DEVA Partisi ile Gelecek Partisi Birleşmeyecek: Babacan ve Davutoğlu'nun Bundan Sonraki Yol Haritası Ne Olacak?

Muhafazakar muhalefet partileri birleşme kararından vazgeçti. Peki, bundan sonra DEVA Partisi ile Gelecek Partisi'nin planı ne olacak? İşte, iki partinin yol haritasındaki önemli sinyaller…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi (GP) ile eski Maliye ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve İlerleme Partisi (DEVA) arasındaki müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması, iki muhafazakar partinin birleşmesinin önüne geçti.

Deva ve Gelecek Partisi İçin Bundan Sonra Ne Olacak?

Deva Partisi 2020'de liberal-muhafazakar bir çizgide, Gelecek Partisi ise 2019'da muhafazakar bir çizgide kuruldu. Her iki parti de iktidardaki AKP'nin eski yöneticilerinden oluşuyor ve son yıllarda AKP'nin politikalarından rahatsız olan isimleri bir araya getirmeye çalışıyor.

İki parti de cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekledi ancak yerel seçimlerde beklenen sonuçları alamadı.

Bu nedenle iki parti güçlerini birleştirmek için görüşmeler yaptı. Ancak görüşmelerden bir sonuç çıkmadı.

Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan arasındaki görüşmelerin, Davutoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olma hırsı nedeniyle sekteye uğradığı bildirildi. Davutoğlu yakın zamanda yaptığı bir açıklamada şunları söyledi: "Bir parti lideri diğer partinin adını ve logosunu temsil etmeli ve ona liderlik etmelidir."

Davutoğlu'nun yorumlarına yanıt olarak, DEVA Partisi sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, müzakerelerin bozulmasından sorumlu olduğunu düşündükleri Davutoğlu ile ilgili şunları aktardı:

"Komisyon görüşmeleri sırasında ve liderler arasında bir anlaşmaya varılamamasının temel nedeni, cumhurbaşkanı adayının önceden belirlenmesi ve açıklanması konusunda ısrar edilmesiydi. Birleşme süreci bu nedenle sekteye uğrayınca, DEVA Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde geniş tabanlı bir koalisyon kurma girişimini önerdi.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *