HABER.COM
Haber.com Siyaset Devlet Bahçeli: "Türkler ve Kürtler birbirini sevmelidir"

Devlet Bahçeli: "Türkler ve Kürtler birbirini sevmelidir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'la ilgili açıklamalarından günler sonra Türk-Kürt ilişkileri açısından önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Devlet Bahçeli: "Türkler ve Kürtler birbirini sevmelidir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK terör örgütünün tutuklu elebaşı Abdullah Öcalan'a ilişkin son açıklamalarının ardından, Türk-Kürt ilişkileri açısından önemli açıklamalarda bulundu.

"Türkler ve Kürtler Birbirini Sevmelidir"

Karşılıklı sevginin gerekliliğini vurgulayan Bahçeli, “Türkler ve Kürtler birbirini sevmelidir. Kürtleri kucaklamayan bir Türk'e gerçek anlamda Türk denemez ve Türkleri kucaklamayan bir Kürt'e gerçek anlamda Kürt denemez.” dedi.

Birlik olmanın önemini vurgulayan Bahçeli, Türk kimliğine hizmette MHP ile herhangi bir rekabete girilmemesi konusunda uyardı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıl dönümünde bize yönelik hiçbir tehdit veya plan kabul etmeyeceğiz. Tarihten ders aldık” diyen MHP lideri, PKK hakkında ise şu açıklamalarda bulundu.

“PKK Her Canlının Düşmanıdır”

Devlet Bahçeli, “PKK her canlının düşmanıdır. Aramıza korku salma girişimlerine karşı uyanık olmalıyız. İstihbarat planlarına başvuruyorlar. Uyanık olalım. Birbirimizden korkmak üzere programlanıyoruz. TAI tesislerine yapılan terör saldırısı, PKK'nın işbirlikçilerini açıkça ortaya koydu. PKK tüm canlıların düşmanıdır. Mesaj ayaklarımızın altında çiğnenmiştir. Hainler ortadan kaldırılmıştır. Kaderimiz bin yıllık kardeşliğimizdedir. Bu durum MHP'nin terörle mücadele ve ulusal güvenliğin sağlanması konusundaki tutumunu güçlendirmektedir.”

Bahçeli ayrıca İsrail'in askeri eylemlerini eleştirerek şunları söyledi: "Siyonist ihanet asla başarılı olmayacak. İsrail'in İran'a yönelik son saldırıları bölgesel istikrarı tehdit eden saldırganlık eylemleridir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adnan Oktar'ın 2 milyar liralık mal varlığı devlete geçti

Adnan Oktar'ın 2 milyar liralık mal varlığı devlete geçti