16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Ekrem İmamoğlu: "Türkiye Değişecek"

Ekrem İmamoğlu: "Türkiye Değişecek"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: "CHP değişecek, Türkiye de değişecek" açıklamasıyla gündemde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekrem İmamoğlu: "Türkiye Değişecek"

Türkiye'de erken seçim tartışmaları, özellikle emeklilik ve asgari ücret konusunda ivme kazanırken, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bu tartışmaları büyütmeye devam ediyor.

Pazartesi günü, CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı, demokrasi, insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanan sivil toplum örgütlerini bir araya getiren bir Tüzük Kongresi Çalıştayı düzenledi.

Çalıştay, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti ve beş ana tema etrafında toplandı: Temsil, yolsuzlukla mücadele, hesap verebilirlik ve etik, demokratik karar alma yöntemleri, örgütsel modeller ve aday seçme süreçleri.

Çalıştayda ortaya çıkan fikirler, 4 Eylül'de Sivas'ta başlayacak ve Ankara'da devam edecek Tüzük Kongresi için bir raporda derlenecek.

İmamoğlu’ndan Önemli Açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik açılış konuşmalarını yaptı. Başkan İmamoğlu, çalıştayın önemini vurgulayarak parti içinde değişime ihtiyaç duyulduğunu ve bunun Türkiye üzerindeki etkisini vurguladı.

“Cumhuriyet Halk Partisi değişecek, Türkiye de onunla birlikte değişecek. Bu yolculuğun başka bir sonucu olamaz.” diyen İmamoğlu, “Bu yolculuğun başka bir sonucu olamaz. Dünyanın, siyasi arena da dahil olmak üzere çeşitli sektörleri etkileyen ‘çoklu kriz’ olarak tanımlanan bir kriz dönemi yaşadığının farkındayız. Bu çoklu krizin etkileri ülkemizde daha yoğun bir şekilde hissedildi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MasterChef Takım Kaptanları Kim Oldu 19 Ağustos 2024? Takımlar Nasıl Oluştu?

MasterChef Takım Kaptanları Kim Oldu 19 Ağustos 2024? Takımlar Nasıl Oluştu?

Sponsorlu bağlantılar