16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Eski İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP Başkanlığına Hazırlanıyor

Eski İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP Başkanlığına Hazırlanıyor

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Başkanlığı için Özel'e meydan okumaya hazır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eski İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP Başkanlığına Hazırlanıyor

Gazeteci Barış Yarkadaş'a göre, ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Başkanlığı için aday olmaya hazırlanıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talebiyle 4-9 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan CHP'nin olağanüstü kongresinden önce gelen bu haber CHP kulislerini karıştırdı.

Tunç Soyer'in Kampanya Planları

Yarkadaş, TV100'de Tunç Soyer'in başkanlık için Özel'e meydan okumayı planladığını açıkladı. Soyer'in Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi ve ardından adaylığı hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi bekleniyor.

Soyer, 2023 seçimlerinden önce de CHP Genel Başkanlığı için aday olmayı düşünmüştü ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsaydı başkanlığı aday göstermeyi planlamıştı. Gelen son dakika haberleri, Soyer'in yakında CHP liderliği için aktif olarak kampanya yürüteceği yönünde.

Kılıçdaroğlu CHP Başkanlığını Gözüne Kestirdi

Parti liderliğini Özel'e kaptıran Kemal Kılıçdaroğlu, yakın zamanda ilk başta başkan olmayı düşünmediğini ancak delegelerin talebi üzerine bunu yaptığını belirtti. Delegeler tarafından talep edilirse geri dönmeyi değerlendirmeye istekli olduğunu ifade etti ancak liderlik kararlarının parti üyeleri tarafından alınması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kalpazan Dizisi Ekibinden İlk Kareler

Kalpazan Dizisi Ekibinden İlk Kareler

Sponsorlu bağlantılar