16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın Türkiye Ziyaretinin Tarihi Belli Oldu

Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın Türkiye Ziyaretinin Tarihi Belli Oldu

Filistin lideri Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelecek. TBMM'de konuşma yapması beklenen Abbas'ın ziyaretinin tarihi belli oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın Türkiye Ziyaretinin Tarihi Belli Oldu

Orta Doğu yangın yeri; Türkiye ise İsrail başta olmak üzere, savaş ve soykırıma göz yuman tüm ülkelere karşı tutumunu belli ediyor. Liderler sık sık bir araya gelerek son gelişmeleri ele alıyor. Bu görüşmelerden biri de Ankara’da Filistin lideri Abbas’ın ziyaretiyle gerçekleşecek. Mahmud Abbas’ın Türkiye’yi ne zaman ziyaret edeceği belli oldu.

Abbas, 14-15 Ağustos Tarihlerinde Ankara’da Bulunacak

Ankara'da yapılan açıklamaya göre, Filistin lideri Mahmud Abbas, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İran'da öldürülmesinden saatler sonra Türkiye ziyaretinin tarihini bildirdi. Abbas, 14-15 Ağustos tarihlerinde Ankara'da olacak.

Orta Doğu'da İsrail-Hamas savaşı nedeniyle artan gerginliğin gölgesinde liderlerin Türkiye'de bir araya gelecek olması heyecan yaratıyor.

Abbas, Ankara'da öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Ertesi gün TBMM'de konuşacak.

Erdoğan'ın geçen hafta ABD'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ağırlamasına yanıt olarak Abbas'ı ziyarete davet ettiği düşünülüyor.

Hamas'ın rakibi olan Fetih Filistin hareketinin başında bulunan Abbas, Mart ayı başında Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hindistan'da Şiddetli Yağış Heyelana Yol Açtı: Ölü Sayısı 151'e Yükseldi!

Hindistan'da Şiddetli Yağış Heyelana Yol Açtı: Ölü Sayısı 151'e Yükseldi!

Sponsorlu bağlantılar