24 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Mansur Yavaş İYİ Parti ile Yakınlaşıyor mu? İşte Çarpıcı Detaylar

Mansur Yavaş İYİ Parti ile Yakınlaşıyor mu? İşte Çarpıcı Detaylar

Mansur Yavaş, CHP'den ayrılıp İYİ Parti'ye mi geçecek? Muhalefet partileri arasında flaş transfer iddiası hakkında tüm gerçekler ortaya döküldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mansur Yavaş İYİ Parti ile Yakınlaşıyor mu? İşte Çarpıcı Detaylar

İYİ Parti pek çok istifanın ardından ana muhalefetteki CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a umut kaynağı olarak bakıyor. İYİ Parti'deki birçok kişi, Yavaş'a yakınlaşmanın partiye çok ihtiyaç duyduğu desteği sağlayabileceğine inanıyor.

İYİ Parti, Mayıs seçimlerinde 43 milletvekiliyle Meclis’e girdi, ancak bu sayı birden fazla istifanın ardından 30'a düştü. İYİ Parti şimdi gücü yeniden ele almak için çözümler arıyor.

İYİ Parti’den Mansur Yavaş Atağı

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'nun partiyi güçlendirmek için Yavaş ile daha yakın bağlar kurmaya çalıştığı iddia ediliyor. Bu arada, Ankara milletvekilleri Yüksel Arslan ve Adnan Beker'in İYİ Parti'ye geri dönebileceği yönünde iddialar da var. Arslan, eski lider Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadığı için "korkaklıkla" suçlamasının ardından istifa etti ve partiden ayrılmadan önce Yavaş'ı alenen destekledi.

Beker, Akşener ile yaşadığı anlaşmazlıktan sonra sert açıklamalar yaptı ve istifa etti. Milletvekili olmadan önce İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Grup Başkanvekilliği yapmıştı.

Mansur Yavaş'ın bu yakınlaşmayla İYİ Parti üzerinde daha fazla kontrol sağlamayı hedefleyebileceği yönünde de söylentiler var. Yavaş yakın zamanda CHP'nin olası cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile anlaşmazlık yaşadı. 

Bu olayın ardından bazı kesimler, Yavaş'ın CHP onu aday göstermezse İYİ Parti'nin adayı olarak cumhurbaşkanlığına aday olmaya hazırlandığını iddia etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
27 Yaşındaki Polis Memuru Şeyda Yılmaz Suç Makinesi Tarafından Öldürüldü!

27 Yaşındaki Polis Memuru Şeyda Yılmaz Suç Makinesi Tarafından Öldürüldü!

Sponsorlu bağlantılar