17 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Özgür Özel Sözleriyle Krize Yol Açtı: CHP'den Acil Açıklama Geldi!

Özgür Özel Sözleriyle Krize Yol Açtı: CHP'den Acil Açıklama Geldi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP amblemi hakkında yapmış olduğu açıklamalar ortalığı karıştırdı. Bunun üzerine parti içerisinden önemli ve acil açıklamalar peşi sıra geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel Sözleriyle Krize Yol Açtı: CHP'den Acil Açıklama Geldi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Deniz Yücel sosyal medya hesabı üzerinden birtakım açıklamalarda bulundu. Açıklamaları sırasında ana konu CHP amblemi oldu. Yücel, CHP'nin altı ok simgesinin cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimciliği simgelediğini belirtti. Partiye ait olan bayrağının ise kırmızı zemin üzerinde beyaz altı ok bulunduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, parti ambleminin devletçilik okunun mor ve yeşil olması gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden kamuoyunun tepkisini çekti. Deniz Yücel ise bu açıklamaya da bir netlik getirdi. Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in devletçilik oku hakkında bahsederken, çevreci, sürdürülebilir politikalar, doğa dostu ve toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlılıklarını vurguladığını belirtti. Bunlara ek olarak Yücel, mor ve yeşil rengin anlamlarına değinirken CHP bayrağında herhangi bir değişikliğin olmayacağından bahsetti. Son olarak, Özgür Özel'in sözlerinin yanlış anlaşıldığına vurgu yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bundan önce parti amblemlerinden devletçilik okunun renklerini değiştirmek istediklerini ifade etmişti. Özel, devletçilik okunun renginin yeşil ve mor olması gerektiğini ifade etti. Buna ek olarak, eşit temsilliği partiye ve ülkeye kendilerinin getireceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tüpraş Temettü Kararını Açıkladı! Karar Sonrası Hisse Senedi Yükselişe Geçti

Tüpraş Temettü Kararını Açıkladı! Karar Sonrası Hisse Senedi Yükselişe Geçti

Sponsorlu bağlantılar