19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Türkiye İsrail'e Karşı Soykırım Davasına Katılacak!

Türkiye İsrail'e Karşı Soykırım Davasına Katılacak!

Güney Afrika'nın ardından Türkiye de Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açılan soykırım davasına katılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye İsrail'e Karşı Soykırım Davasına Katılacak!

Türkiye, Güney Afrika'nın başlattığı yargılamaya katılarak 7 Ağustos'ta Uluslararası Adalet Divanı'nda (ICJ) İsrail'e karşı açılan soykırım davasına katılacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'nın davaya müdahalesini desteklemek için bir dosya sunacağını 5 Ağustos'ta Kahire'de Mısırlı mevkidaşı Badr Abdelatty ile düzenlediği ortak basın toplantısında açıkladı.

Türkiye İsrail’e Karşı Soykırım Davasında Dosya Sunacak

Fidan'ın açıklamaları, El-Alameyn kentinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile de bir araya geldiği iki günlük Mısır ziyareti sırasında geldi.

Fidan, seyahatinin bir parçası olarak Gazze'ye yardımların gönderildiği El Ariş havaalanı, Filistin topraklarıyla olan Refah sınır kapısı ve Mısır Kızılayı'nın lojistik merkezi gibi önemli yerleri ziyaret etti.

Gazze'deki durum ve bölgeye insani yardım, Fidan'ın gündemindeki temel konulardı.

Liderler, ticaret hacimlerini 15 milyar dolara çıkarma ortak hedefiyle stratejik konseyin faaliyetlerini cumhurbaşkanlığı düzeyinde yeniden başlatmaya karar verdiler.

Fidan, günün erken saatlerinde yaptığı açıklamalarda, İsrail'in yardım çabalarını engellemesinin "sınırın diğer tarafına yönelik soykırımın ilk aşaması" olduğunu belirtti.

Yardımın Gazze'ye engel veya kesinti olmadan ulaşmasını sağlamak için daha fazla çaba çağrısında bulunan Hakan Fidan,  uluslararası toplumu "İsrail'in zulmü" konusunda sessiz kalmamaya çağırdı.

Fidan, gazetecilere, "Bu katliamı burada birlikte durdurmazsak, insanlık suç ortağı olacak. Bu nedenle, mümkün olan tüm yardımı sağlamak ve İsrail üzerindeki tüm baskıyı artırmak için çabalamalıyız" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Paris Olimpiyatları’nda Enes Başar Güreşte Kazanıyor! 7-0’dan 7-8’de Gelen Galibiyet

Paris Olimpiyatları’nda Enes Başar Güreşte Kazanıyor! 7-0’dan 7-8’de Gelen Galibiyet

Sponsorlu bağlantılar