08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Siyaset Yunan Bakanın Skandal Sözlerinden Sonra, MSB'den Flaş Yanıt Geldi!

Yunan Bakanın Skandal Sözlerinden Sonra, MSB'den Flaş Yanıt Geldi!

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın skandal sözlerinden sonra, MSB'den flaş açıklama geldi. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunan Bakanın Skandal Sözlerinden Sonra, MSB'den Flaş Yanıt Geldi!

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın, Kıbrıs Türklerini ve Türk ordusunu hedef alan açıklamalarına Türkiye'den sert yanıt geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Dendias'ın sözlerini şiddetle kınadığını belirtti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sayın Dendias'ın, Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak suretiyle siyasi kariyer yapma çabalarının sonuç vermeyeceğine dair ifadeler yer aldı. Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden Dendias, Kıbrıs Türk ordusunu "işgalci" olarak nitelendirmiş ve Kıbrıslı Türklerin kutlamalarını "utanç şenlikleri" olarak tanımlamıştı.

Bu açıklamalara tepki gösteren MSB, Dendias'ın açıklamalarını "düzeysiz, yalan ve iftira dolu" olarak nitelendirdi. MSB açıklamasında, Türk ordusunun Kıbrıs'ta uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan "garantörlük" hakkını kullandığını dile getirdi. 

MSB, 1963-1974 Yılları arasında Rum tarafının zulmüne maruz kalan Kıbrıs Türk halkını bir soykırım girişiminden kurtardığını vurguladı. Türk askerinin cesareti ve varlığı sayesinde 1974 yılından bu yana Kıbrıs'ta kan dökülmediğini dile getirdi. Yunanistan'ın Kıbrıs Rum halkı üzerindeki cuntacı baskısının ortadan kalktığını belirtti. 

Açıklamada, Mehmetçiğin, dün ve bugün olduğu gibi yarın da Kıbrıs'ta barışın teminatı olacağı vurgulandı. Yunanistan Savunma Bakanı'nı, iki ülkenin liderleri tarafından ortaya konan ve Türkiye'yle Yunanistan arasındaki ilişkileri yapıcı bir yaklaşımla ilerletmeyi hedefleyen ortak tutumu baltalamaya çalışmaktan vazgeçmeye çağırdıkları bildirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı, Dendias'ın Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokma çabalarının sonuç vermeyeceğini belirterek, sağduyu çağrısında bulundu.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konut Satışlarında Şaşırtan Gelişme! Satış Oranları Açıklandı İşte Güncel Durum

Konut Satışlarında Şaşırtan Gelişme! Satış Oranları Açıklandı İşte Güncel Durum

Sponsorlu bağlantılar