HABER.COM
Haber.com Spor Alperen Şengün, Houston Rockets ile Rekor Anlaşmaya İmza Attı

Alperen Şengün, Houston Rockets ile Rekor Anlaşmaya İmza Attı

Alperen Şengün, Houston Rockets takımı ile rekor bir anlaşmaya imza attı. Peki Şengün, NBA devinden ne kadar kazanıyor?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alperen Şengün, Houston Rockets ile Rekor Anlaşmaya İmza Attı

Houston Rockets'ın kilit oyuncularından Alperen Şengün, Türk sporcular arasında bugüne kadar imzalanan en yüksek sözleşme olan 185 milyon dolar değerindeki sözleşme ile gündem oldu.

2029-2030 NBA sezonu sonuna kadar geçerli olacak 5 yıllık yeni anlaşma, son yılda oyuncu opsiyonu da içeriyor. Bu nadir madde, Şengün'ü son yıllarında oyuncu opsiyonuyla çaylak sözleşmeleri uzatan Luka Doncic ve Trae Young gibi oyuncularla aynı kategoriye koyuyor.

Houston Rockets, Alperen Şengün ile Sözleşmesini Uzattı

Rockets ve Şengün, bu sözleşmeyi 2024-25 NBA sezonunun başlamasından hemen önce sonuçlandırdı. NBA'de sezon açılışından hemen önce imzalandı.

2021 NBA Draft'ında 16. sıradan seçilen Şengün, kariyerinde önemli ilerlemeler kaydetti ve geçen sezon maç başına ortalama 21.1 sayı, 9.3 ribaund ve 5.0 asist üretti. Güçlü performansları, Houston'ın 19 maçlık gelişimine önemli katkıda bulunarak, takımın temel taşı konumunu sağlamlaştırdı.

Alperen Şengün'ün 37 milyon dolarlık yeni yıllık maaşı, takımın kadrodaki kilit figürünü koruyacak.

Alperen Şengün NBA Tarihinin En Yüksek Maaş Alan Türk Sporcusu Oldu

Şengün'ün anlaşması, Türk spor tarihinin en yüksek sözleşmesi olarak yeni bir rekora imza attı. ESPN'den Bobby Marks, sözleşmenin son yılında önemli bir oyuncu opsiyonu içerdiğini doğruladı. Şengün, bu özelliği Doncic ve Young gibi elit NBA oyuncularıyla paylaşıyor.

Geçtiğimiz sezon, Şengün NBA All-Star takımına seçilmeye çok yaklaşmıştı, ancak bu fırsatı kıl payı kaçırdı. Houston Rockets'taki üç sezonunda 210 maçta oynadı, 148 maçta ilk kadroda oyuna başladı ve maç başına 14,9 sayı, 7,9 ribaund ve 3,8 asistlik kariyer ortalamaları yakaladı. Bu rakamlar hem takımda hem de ligde giderek artan önemini yansıtıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan ve Putin, Kazan'daki BRICS Zirvesinde Bir Araya Gelecek

Erdoğan ve Putin, Kazan'daki BRICS Zirvesinde Bir Araya Gelecek