Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Spor Arda Güler ve Kenan Yıldız, Golden Boy Finalisti Oldu!

Arda Güler ve Kenan Yıldız, Golden Boy Finalisti Oldu!

Türk futbolunun yıldızları Arda Güler ve Kenan Yıldız, Golden Boy (Altın Çocuk) finaline yükseldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Arda Güler ve Kenan Yıldız, Golden Boy Finalisti Oldu!

19 yaşındaki milli futbolcular, Arda Güler ve Kenan Yıldız, her yıl Avrupa'nın en iyi 21 yaş altı futbolcusuna verilen prestijli Golden Boy (Altın Çocuk) ödülünün final turuna çıktı. İtalyan spor gazetesi Tuttosport tarafından 2003 yılında kurulan Golden Boy, geleceğin futbol yıldızları için önemli bir gösterge haline geldi.

Arda ve Kenan’dan Büyük Başarı

Şu anda Real Madrid'de oynayan Güler ve Juventus'un yükselen yeteneği Yıldız, 2024 edisyonu için kısa listeye alınan 20 oyuncu arasında yer alıyor. Her iki sporcu da Avrupa sahnesinde parlamaya devam ederken, onların finale kalması Türk futbolu için önemli bir anı işaret ediyor.

Listedeki diğer öne çıkan isimler arasında Barcelona'dan Lamine Yamal, Paris Saint-Germain'den Warren Zaire-Emery ve Manchester United'dan Alejandro Garnacho yer alıyor. Golden Boy ödülü daha önce Lionel Messi, Paul Pogba ve en son 2023'te Jude Bellingham gibi yıldızların olmuştu.

Tuttosport, 20 finalistin yanı sıra Real Madrid'den Endrick, Tottenham'dan Wilson Odobert ve Juventus'tan Samuel Mbangula'nın da aralarında bulunduğu beş "Joker" adayının da yarışmaya katılacağını duyurdu.

2024 Golden Boy Ödülü'nün sahibi, 16 Aralık'ta İtalya'nın Torino kentinde düzenlenecek gala etkinliğinde açıklanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Fay Hattı Haritası: 45 İlde 485 Aktif Tehdit!

Türkiye Fay Hattı Haritası: 45 İlde 485 Aktif Tehdit!