Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Spor Hakem Halil Umut Meler'e Saldırmıştı: Faruk Koca 13 Yıla Kadar Hapis Cezası Alabilir

Hakem Halil Umut Meler'e Saldırmıştı: Faruk Koca 13 Yıla Kadar Hapis Cezası Alabilir

MKE Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca ile birlikte üç kişi, hakem Halil Umut Meler'e yönelik şiddet içeren saldırının ardından mahkemelik olmuştu. Koca hakkında 13 yıla kadar hapis cezası istendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hakem Halil Umut Meler'e Saldırmıştı: Faruk Koca 13 Yıla Kadar Hapis Cezası Alabilir

2023’ün Aralık ayında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan Süper Lig maçının ardından gerçekleşen hakem saldırısı uzun süre kamuoyunu meşgul etti.

Dava savcısı, Koca'nın Meler'e nasıl saldırdığını, "Seni öldüreceğim" diyerek tehdit ettiğini, ardından hakeme yumruk attığını ve onu yere serdiğini anlattı.

Savcı, Halil Umut Meler yere düştükten sonra Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin'in saldırıya katılarak, Meler'in savunmasız bir şekilde yerde yatarken tekmelediğini kaydetti. 

Mahkemeye sunulan adli rapora göre hakem Halil Umut Meler, kemik kırığı da dahil olmak üzere orta düzeyde yüz yaralanması geçirdi. Savcı, bunun kazara bir yaralanma olmadığını, aksine zarar verme amaçlı kasıtlı bir saldırı olduğunu vurguladı.

Koca'nın 13 Yıla Kadar Hapsi İstenebilir

Eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca, "kemik kırığına neden olan kasıtlı yaralama" ve tehditler de dahil olmak üzere birden fazla suçlamayla karşı karşıya. Hüküm giyerse, 13 yıl, 1 ay ve 15 güne kadar hapis cezası alabilir. 

Bu dava ayrıca sporcuları ve yetkilileri korumak için tasarlanmış Türkiye'nin Sporlarda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un kapsamına giriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel: "Başıboş Sokak Köpekleri Yasasını Uygulamadık, Uygulamayacağız"

Özgür Özel: "Başıboş Sokak Köpekleri Yasasını Uygulamadık, Uygulamayacağız"