19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Spor Olimpiyat Sporcuları Nasıl Besleniyor?

Olimpiyat Sporcuları Nasıl Besleniyor?

Olimpiyat sporcuları nasıl besleniyor? Turnuva boyunca enerjilerini korumak için neler tüketiyorlar?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Olimpiyat Sporcuları Nasıl Besleniyor?

Elit seviyedeki olimpiyat sporcuları 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na disiplinli olmalarından dolayı seçildi. Buna beslenmeye dikkat etmek de dahil. Atletizm, bisiklet ve voleybol yıldızları da dahil olmak üzere altı Olimpiyat sporcusuna vücutlarını beslemek için ne yedikleri soruldu. İşte, olimpiyat sporcularının beslenme düzeni!

Olimpiyat Sporcuları Nasıl Besleniyor?

32 yaşındaki ABD'nin ilk kadın güreşçisi Helen Maroulis, "Üç kuralım var: İyi beslenmeli, iyi uyumalı ve antrenman iyi olmalı" diyor. Her öğünde salata ve çikolata tüketen güreşçi, brokolili omlet, elma, badem ezmesi, bademli organik ekmek, biftek, patates, tavuk ve yumurta yiyor. Limonlu ve meyveli soğuk içecekler tüketiyor.

Taryn Kloth ve Kristen Nuss üniversite yıllarından beri birlikte plaj voleybolu oynuyorlar. 26 ve 27 yaşlarındaki iki voleybolcunun beslenme tüyosu ise oldukça basit: Bol protein, karbonhidrat ve yeterli sıvı alımı.

Kürekçi Meghan Musnicki dört kez Olimpiyat şampiyonu oldu. 41 yaşındaki Musnicki kalori saymıyor, ancak günde 3.500 ila 4.500 kalori tüketiyor. Yağsız protein, meyve, sebze, karbonhidrat tüketimine önem veriyor.

İlk kez Olimpiyatlara katılan ve ABD atletizm takımında 100 metre engellide yarışacak olan Masai Russell, iyi beslenmeyi antrenman rejiminin en önemli parçası olarak tanımlıyor.

Her ay bir beslenme uzmanıyla görüşen 24 yaşındaki Russell, güne sabah 8'de iki ila üç yumurta, iki parça pastırma, bir patates kızartması ve yeşil bir smoothie gibi karbonhidrat ve proteinle başlıyor.

Antrenmandan sonra bitki bazlı protein içeceği tüketiyor. Akşamları esmer pirinç, siyah fasulye, mısır, ekşi krema, domates ve peynirli bir karışımı tüketiyor. Son olarak meyve tüketiyor.

Bisikletçi Chloé Dygert ise kurabiyelere bayılıyor. 27 yaşındaki bisikletçi genellikle kahvaltıda müsli yiyor; kasesini badem sütüyle dolduruyor. Kurabiye, çikolata, pizza gibi seçeneklerden kaçınmıyor. Genç sporcu ayrıca protein ve karbonhidrat almayı da ihmal etmiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mama Verdiği Köpek Burnundan Isırdı! Korkunç Olay

Mama Verdiği Köpek Burnundan Isırdı! Korkunç Olay

Sponsorlu bağlantılar