16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Spor UEFA Ülke Puanı Sıralaması Güncellendi! Galibiyetler Sonrası Türkiye Kaçıncı Sırada?

UEFA Ülke Puanı Sıralaması Güncellendi! Galibiyetler Sonrası Türkiye Kaçıncı Sırada?

24/25 sezonunda Avrupa maçlarına çıkan Fenerbahçe, Başakşehir ve Trabzonspor üst tura çıkıyor. Peki galibiyetler sonrası Türkiye kaçıncı sırada? İşte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
UEFA Ülke Puanı Sıralaması Güncellendi! Galibiyetler Sonrası Türkiye Kaçıncı Sırada?

UEFA ülkeler sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada yer alıyor? Türkiye, UEFA ülkeler puan sıralamasında 9.sırada bulunmaktadır. Son galibiyetler ülke sıralamasında değişiklik yaratmadı. 

Futbol sezonunun tekrar start vermesiyle Avrupa maçlarında Türk temsilcileri ilk maçlarına çıktı. Yeni sezonda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir ülkemizi temsil ediyor. 

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde play-offlardan Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi’nde play-offlardan katılıyor. Diğer üç takım ise bulunduğu eleme turlarında maçlarına çıkmaya başladı. 

Fenerbahçe, Başakşehir ve Trabzonspor’un rakiplerini eleyerek bir sonraki tura çıktıkları görülüyor. Takımların UEFA ülke puanı sıralaması için katkıları sonrası sıralama güncellendi. 

2024/25 UEFA Ülke Puanı Sıralaması Güncel Durum 

Geçen sezon sonuçlarından sonra Türkiye ilk 9 arasında yer almayı garantiledi. Ancak 10.sırada yer alan Çekya ile puan durumu çok yakın bulunuyor. Bu sene sıralamalar değişebilir. 

Son maçlardaki galibiyetlerle birlikte Türkiye’nin ülke puanı 34.800 oldu ve 9.sırada yer almaya devam ediyor. 8.sırada yer alan Belçika’nın 43.100 puanı olması aradaki farkı ortaya koyuyor. 

Bir alt sıradaki Çekya 10. sırada 34.750 puana sahip. Türkiye ile 50 puan farka sahip olması bu sene oynanan Avrupa maçlarının önemini bir kere daha ortaya koyuyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sharon Stone Bodrum Tatilinde Feci Bir Kazaya Uğradı

Sharon Stone Bodrum Tatilinde Feci Bir Kazaya Uğradı

Sponsorlu bağlantılar