Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Spor Yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu O Kuralı Değiştirecek

Yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu O Kuralı Değiştirecek

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Hacıosmanoğlu’nun ilk icraatı, yabancı kuralını değiştirmek olacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu O Kuralı Değiştirecek

Yeni başkan, seçilmeden önce yapmış olduğu açıklamalarda yabancı kuralını eleştirdi. Futbolda sınırlamaya karşı olduğunu her fırsatta dile getirdi. Bu açıklamalarından yola çıkarak, yeni başkanın bu kuralı değiştirmesi bekleniyor.

Getirilecek kuralın nicelikle ilgili değil, nitelikle alakalı olması bekleniyor. Futbol otoriteleri, kulüpleri zor durumda bırakmadan bir çözüm bulunacağını tahmin ediyor.

Kulüplerin sözleşme imzalayacağı yabancı sayısında olan sınırın kaldırılacağı ileri sürülüyor. Bunun yerine ise sözleşme imzalanacak futbolcuların bazı niteliklere sahip olması istenecek.

Yabancı kuralı ile ilgili henüz net açıklamalar yapılmazken, kısa süre içerisinde kulüplerden görüş alınabilir.

Mevcut kuralda kulüpler sadece 12 yabancı futbolcu ile sözleşme yapabiliyor. Gelecek sezon bu rakamın 11’e düşmesi planlanıyordu. Hacıosmanoğlu’nun seçilmesinin ardından kuralın baştan düzenlenmesi bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına Hacıosmanoğlu, 134 oyla seçildi. Çok küçük bir farkla seçimi kazanan eski Trabzonspor Başkanının radikal kararlar alacağı söyleniyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilgisayar Sistemi Çöktü! Dünya Genelinde Kaos Başladı

Bilgisayar Sistemi Çöktü! Dünya Genelinde Kaos Başladı