16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Teknoloji iPhone 16 Pro İçerik Üreticilerini İhya Edecek: İşte Bomba Kamera Detayı

iPhone 16 Pro İçerik Üreticilerini İhya Edecek: İşte Bomba Kamera Detayı

iPhone 16 Pro'nun kamera detayları sızdırıldı. Ultra akıcı videolar çekebilen yeni iPhone'un, içerik üreticilerini ihya edeceği ortaya çıktı!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
iPhone 16 Pro İçerik Üreticilerini İhya Edecek: İşte Bomba Kamera Detayı

Apple, iPhone 16 Pro'ya yüksek hızlı ProRes 4K video kaydı özelliği ekliyor ve söylentilere göre yeni 'Kamera Düğmesi' için üçüncü taraf kamera uygulaması desteği sağlıyor. İçerik üreticileri ve profesyonel kalitede video çekmek isteyen kullanıcılar, bu özelliklere hayran kalacak.

Apple'ın iPhone 16 etkinliği 9 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek. Serinin merakla beklenen modellerinden biri olan iPhone 16 Pro, üstün kamera donanımıyla şimdiden rakiplerine gözdağı verdi.

iPhone 16 Pro'nun 'etkileyici derecede akıcı' videolar çekeceği iddia ediliyor. 120 fps'de 4K video kaydını destekleyen cihazda yeni bir kamera tetik düğmesi de yer alacak. Bu düğme, varsayılan kamera uygulamasından üçüncü taraf bir uygulamaya geçmeyi destekleyecek.

iPhone 16 Pro Profesyonel Çekimlere Olanak Tanıyacak

4K 120 fps videonun harici bir SSD ile kullanıldığında ProRes kalitesine kadar çekilebileceği belirtiliyor.

Apple'ın ayrıca 1080p yerine 4K kalitesinde çekim yapmak için fotoğraf modu video kaydı kısayolu QuickTake'i geliştirdiği bildiriliyor.

JPEG-XL görüntü formatı desteği, video kaydını duraklatma yeteneği, rüzgar gürültüsünü giderme, yeni özel video modları ve cilt tonları için geliştirilmiş ML görüntü işleme gibi diğer özellikler de geliyor.

Yeni iPhone Kamera Düğmesi; odaklama ve çekim için yumuşak ve sert basma desteğine ek olarak yakınlaştırma veya pozlamayı ayarlamak için kaydırma hareketlerini destekleyecek. 

iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin, tetraprizma 5x yakınlaştırma lenslerine ve 48 megapiksel ultra geniş kameralara sahip olacağı da biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan’dan Kılıç Çeken Teğmenler Hakkında Açıklama: "Bunların Ordumuzun İçinde Bulunması Mümkün Değil"

Erdoğan’dan Kılıç Çeken Teğmenler Hakkında Açıklama: "Bunların Ordumuzun İçinde Bulunması Mümkün Değil"

Sponsorlu bağlantılar