19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Teknoloji iPhone 16 Serisinin Çıkış Tarihi Belli Oldu

iPhone 16 Serisinin Çıkış Tarihi Belli Oldu

‘iPhone 16 ne zaman çıkacak?’ diye soranlara müjde! Apple’ın yeni iPhone serisi bu tarihte çıkış yapacak!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
iPhone 16 Serisinin Çıkış Tarihi Belli Oldu

Apple'ın iPhone 16 serisini bu yılın Eylül ayında piyasaya sürmesi bekleniyordu. Şimdiki son haber ise Apple'ın yeni iPhone serisini 10 Eylül'de piyasaya sürebileceği. Telefonların 20 Eylül'den itibaren satışa çıkması bekleniyor. Lansmana hala bir aydan fazla zaman olmasına rağmen, çok sayıda söylenti çıktı.

iPhone 16 Ne Zaman Çıkacak?

iPhone 16 ve iPhone 16 Pro Max'in görüntüleri yeni serinin renk seçeneklerini çoktan ortaya koydu. Temel model iPhone 16, sarı yerine beyaz renk seçeneğine sahip olacak ve iPhone 15 Pro Max, selefinin sunduğu renk seçeneklerinin biraz daha koyu tonlarıyla gelecek. Temel model ayrıca uzamsal videoyu desteklemek için dikey bir kamera düzeni benimsiyor.

iPhone 16 Pro Max 6,9 inçlik büyük bir ekranla donatılabilir. En yüksek parlaklığın daha da iyileştirilmesi bekleniyor. Bazı söylentiler ayrıca ekran çerçevelerinin selefinden daha ince olacağını (1,55 mm yerine 1,15 mm) iddia ediyor.

Performansa gelince, iPhone 16 Pro ve Pro Max'in A17 Pro'dan daha fazla CPU gücüne sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda cihaz üzerindeki AI görevlerini daha iyi gerçekleştirebilecek olan A18 Pro çipiyle donatılması muhtemel. A18 Pro çipinin TSMC'nin 2. nesil 3 nm sürecinde üretildiği söyleniyor.

Pro olmayan modellerden bahsetmişken, Apple'ın A18 Pro çipini mi yoksa şirketin geçen yılın çip setini mi kullanacağı henüz belli değil. Bir iddiaya göre, Apple gerçekten de iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'ta A17 Pro çipini kullanmayı planlıyordu. Ancak son bilgiler, şirketin bu yılki Pro olmayan modellerde A18 yonga setini kullanacağını gösteriyor. A18 Pro'nun biraz küçültülmüş bir versiyonu olabilir. Yine de bunlar hala söylenti ve şirket henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'daki Hastanede Yoğun Bakım Ünitesinin Tavanı Çöktü! Bir Bebek Hayatını Kaybetti

İstanbul'daki Hastanede Yoğun Bakım Ünitesinin Tavanı Çöktü! Bir Bebek Hayatını Kaybetti

Sponsorlu bağlantılar