Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
www.haber.com Teknoloji Telefonunuzda Bu 12 Uygulama Varsa Hemen Silin: Kredi Kartı Bilgilerinizi Ele Geçiriyor

Telefonunuzda Bu 12 Uygulama Varsa Hemen Silin: Kredi Kartı Bilgilerinizi Ele Geçiriyor

Telefonlarda ekli olan bazı uygulamalar kredi kartı bilgilerinizi ele geçiriyor. Uzmanlar dikkatle uyarılarda bulundu. İşte zararlı olan uygulamalar hakkında bütün detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Telefonunuzda Bu 12 Uygulama Varsa Hemen Silin: Kredi Kartı Bilgilerinizi Ele Geçiriyor

Android telefon kullananlara uzmanlardan büyük uyarı geldi. Bahsedilen uygulamalar cihazınıza yüklüyse elinizi çabuk tutun! Araştırmacılar bu uygulamaların ivedikle silinmesi gerektiğini vurguluyor. Araştırmacılar uygulamalar telefona indirildiğinde, kredi kartı bilgilerine erişebilen 12 adet uygulamayı açıkladı.

Araştırmacıların saptamış olduğu uygulamalar, telefonların güvenliğiyle kişisel bilgilerin muhafaza edilmesi açısından önemli bir yer tutuyor. 

Kimlik Bilgileriniz Tehlike Altında Olabilir 

Akıllı telefonlara indirilen birtakım uygulamaların büyük zarar vereceği uzmanlar tarafından belirtiliyor. Kişisel bilgilerin de risk altına girmesi sebebiyle, kullanıcıların belirtilen hususlara oldukça dikkatli yaklaşması gerekiyor. 

Kredi kartı bilgilerinin yanı sıra kişilerin kimlik detaylarına da erişim sağlayan zararlı uygulamalar büyük risk oluşturuyor. Telefonlara yüklenen uygulamaların, vatandaşların cihazlarına nasıl zarar verdiği merak konusu oldu. Sürekli reklam çıkan yazılımların, şahısların şifrelerine kadar ulaşabileceği yönünde uyarılar yapılmaya devam ediyor. 

Oyun ve uygulamalarda çıkan reklamların, kişilerin akıllı telefonlarına büyük ölçüde zarar vereceği konusu dikkatle inceleniyor. Araştırmacılar, high, speed camera, smart task manager, flasligt, K-Dictionary, Quick Note gibi yazılımların telefonlarda yüklüyse, mutlaka silinmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
UEFA İcra Kurul Üyesi Servet Yardımcı: Çok Uğraştım ama Siyaset ve Almanya Lobisi Galip Geldi!

UEFA İcra Kurul Üyesi Servet Yardımcı: Çok Uğraştım ama Siyaset ve Almanya Lobisi Galip Geldi!