16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Teknoloji TikTok Kapanıyor Mu Son Dakika! 'Şeytanın Avukatı' Benzetmesi Yapılmıştı: TBMM ve BTK Kararı Ne Oldu?

TikTok Kapanıyor Mu Son Dakika! 'Şeytanın Avukatı' Benzetmesi Yapılmıştı: TBMM ve BTK Kararı Ne Oldu?

Türkiye’de siber güvenlik endişeleri nedeniyle bazı sosyal medya platformları erişime kapatıldı. Bazıları hakkında görüşmeler sürüyor. Peki, TikTok kapanıyor mu son dakika açıklaması ne oldu?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TikTok Kapanıyor Mu Son Dakika! 'Şeytanın Avukatı' Benzetmesi Yapılmıştı: TBMM ve BTK Kararı Ne Oldu?

Hızla dijitalleşen dünyada Türkiye, sosyal medya kullanımında lider ülkeler arasında yer alıyor. Bu dijital patlamanın ortasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), özellikle Instagram'a getirilen son yasaklar ve TikTok'a getirilebilecek olası yasakların ardından sosyal medya platformlarının gücüyle ilgili artan endişeleri ele almak üzere toplandı.

Instagram'ın geçici olarak kapatılması ve Roblox oyun platformuna getirilen yasak, tartışmanın temel konularıydı. TBMM Dijital Platformlar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, benzer erişim yasaklarının Berlin, Paris, Londra ve Washington gibi şehirlerde de temel alındığını vurguladı. Yayman ayrıca Instagram'ın yeniden açılmasını onayladığını da belirtti.

TikTok Kapanıyor Mu Son Dakika

TikTok gibi sosyal medya platformlarına erişimi engelleme veya kısıtlama kararı komitenin değil, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yetki alanına giriyor.

TBMM Dijital Platformlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Nazım Elmas, siber güvenlik riskleri nedeniyle TikTok uygulamasının, birçok Avrupa ülkesinde yasaklandığını belirterek, TikTok ile ilgili güvenlik endişelerine dikkat çekti.

Daha önce Yayman ve AK Parti Hatay Milletvekili de TikTok'a karşı sert eleştirilerde bulunmuştu. Yayman ayrıca TikTok'u "şeytanın avukatlığını yapmak" ile suçlamıştı. 

TikTok sorunu Türkiye için ulusal güvenlik meselesi haline geldi. Konu TBMM ve BTK tarafından görüşülüyor.

Henüz Türkiye'de TikTok kapatılmadı. Yakın zamanda böyle bir kararın alınıp alınmayacağını bekleyip göreceğiz. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğiz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'den Ayrılmayı Düşünmüyor! Gelen Teklifleri Değerlendirmiyor

Fenerbahçe'den Ayrılmayı Düşünmüyor! Gelen Teklifleri Değerlendirmiyor

Sponsorlu bağlantılar