Haber.com Televizyon Haberleri Asuman Dabak kaç yaşında, oğlu ve eşi kim? 6 ay ömrü kaldığı söylenen Asuman Dabak nasıl iyileşti?

Asuman Dabak kaç yaşında, oğlu ve eşi kim? 6 ay ömrü kaldığı söylenen Asuman Dabak nasıl iyileşti?

Balçiçek'le Sohbete Geldik 48. Bölümüne oyuncu Asuman Dabak konuk oldu. Fit görüntüsüyle dikkatleri üzerinde toplayan Asuman Dabak, dolandırılması, kanseri yenmesi gibi birçok konuda açıklamalarda bulundu. Asuman Dabak oğlu Tuğberk kim? Asuman Dabak kanseri nasıl atlattı? Dabak nasıl fit kalıyor? Merak edilen her şey haberimizde..

8 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asuman Dabak kaç yaşında, oğlu ve eşi kim? 6 ay ömrü kaldığı söylenen Asuman Dabak nasıl iyileşti?

Doğum tarihi: 1 Şubat 1970 Doğum yeri: Manisa Akhisar Eğitimi: Turizm ve otelcilik Oğlu: Tuğberk Eşi: Ümit Birsel (2005-2014) Boyu- kilo: 1,65 cm- 52 kg Asuman Dabak ; 1 Şubat 1970 tarihinde, Akhisar’da dünyaya geldi. Turizm ve otelcilik okuyan, ancak oyunculuk eğitimi almamış olan sanatçı, buna rağmen, iyi gözlemcilik ve yorumculuk yeteneğiyle tiyatrodan sonra kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı, seslendirme üzerine çalışmalar yaptı. Tatlı Hayat dizisindeki "Menekşe" rolü ile ilgi topladı. Özel bir televizyon kanalında sunuculuk yaptı. Asuman Dabak Tiyatrosu’nu kuran sanatçı, hazır cevap oluşuyla tanınıyor. Sanat hayatına Bahçelievler Belediye Tiyatrosu’nda başlayan Asuman Dabak, Ekranlarda ilk olarak Örümcek dizisindeki Emine rolüyle boy gösterdi. 2006’da Asuman Dabak Tiyatrosu’nu kurdu.

2007 yılında yakalandığı "rahim kanseri" hastalığı nedeniyle bir dizi ameliyat geçirdi. Hastalığı sebebiyle oyuncu "taşıyıcı anne"lik için yasal yolların açılmasını istiyor. Ekim 2006’da profesyonel oyuncu kimliğini tiyatro yöneticiliği ile birleştiren Asuman Dabak ilk prodüksiyonunda 2007 Afife Tiyatro Ödülleri ve 7. Lions Tiyatro Ödülleri olmak üzere tiyatrosuna iki ayrı ödül kazandırdı. Asuman Dabak, 2014 yılının Aralık ayında "Ezra’ adlı dizide başrol olarak Rüveyda Öksüz, Yusuf Çim, İsmail Filiz, Zeynep Koltuk, Doğukan Polat, Serkan Şenalp, Nurana Bagieva ile birlikte oynadı. Asuman Dabak’ın da rol aldığı "Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu" adlı sinema filmi Aralık 2014 ayında filminin çekimleri, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde başladı. Yönetmenliğini Biray Dalkıran'ın yaptığı filmin başrollerinde Atılgan Gümüş, Orçun Kaptan, Serhat Özcan, Tuğçe Sarıkaya, Kubilay Güleçoğlu ve Vahdet Çakar yer alacak. Filme konuk olarak Emre Koç, Kemal Erek, Aslı Bankoğlu, Deniz Gönen, Demet Gönen, Asuman Dabak ve Zeynep Dizdar eşlik etti.

2007 yılında çocukluk aşkı olan Avukat Ümit Birsel ile evlendi. Dabak'ın nikah şahitliğini, eski set arkadaşı Türkan Şoray yapmıştı. 24 Mart 2014 tarihinde boşandılar. 2018 yılında yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın üstlendiği, senaryosunu Bahar Filiz Ekinci’nin kaleme aldığı Ege'nin Hamsisi adlı dizide, başrolleri İclal Aydın, Uğur Çavuşoğlu, Uraz Kaygılaroğlu, Bestemsu Özdemir, Asuman Dabak, Eser Eyüboğlu ve Hakan Bilgin paylaşıyor.

FİT KALMAYI NASIL BAŞARIYOR?

 Boynuna vitamin uygulaması yaptırdığını söyleyen oyuncu, "Cilt bakımı için boynuma vitamin uygulaması yaptırdım. Kadınsal mevzular olduğu için bu kadar bilgi yeter" dedi. Bu arada Çeşme’de köy hayatı yaşadığını açıklayan Asuman Dabak, "İşlerim için geldim. Köy hayatı yaşamayı seviyorum. Çeşme’de doğayla iç içe köy hayatı yaşıyorum. Kedim ve köpeğim var. Orada biber ve domates ekiyorum. Resmen organik bir hayat yaşıyorum" diye konuştu.

Dabak sırrını soranlara, "Özel formülüm yok. Az yemek, bol su, pozitif enerji, güler yüzlü dostlar beni zinde tutuyor" cevabını verdi.

ASUMAN DABAK'IN EŞİ KİM?

Bir evlilik yapan Dabak çocukluk aşkı avukat Ümit Birsel ile 2005 yılında evlenip 2014 yılında boşandı.

ASUMAN DABAK'IN OĞLU KİM?

Oyuncunun Tuğberk Dabak adında bir erkek evladı var.

2,5 MİLYON LİRA DOLANDIRILDI

Tavuk restoranı açmak isteyen oyuncu Asuman Dabak, ortak olmak üzere anlaştığı İsmail Derya tarafından 2,5 milyon lira dolandırıldığını iddia etti. Savcılık, Dabak’a ait çekleri imzalayarak sahtecilik suçu işleyen iş insanı hakkında dava açtı. 2013 yılında Cihangir'de bulunan evini satışa çıkaran tiyatrocu Asuman Dabak'ın dairesini görmek için gelen İsmail Derya, oyuncuya evi neden sattığını sordu. Dabak, restoran açmak istediğini söyledi. Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre; Derya ise Çanakkale'de açacağı bir restoran olduğunu söyleyerek Dabak'a ortaklık teklif etti. Çanakkale'de restoran açmak üzere anlaşma yapan oyuncu, bankaya çek hesabı açtırdı, ortağına da 10 adet boş şekilde imzaladığı çek yaprağı bıraktı. Bir süre sonra bankadan aranan ünlü oyuncu çeklerin karşılıksız olduğu haberini aldı. Derya ise Dabak'a borcu olduğu başka kişiler tarafından kaçırıldığını ve çek yapraklarını bu kaçıran insanlara verdiğini söyledi. Bir süre sonra Dabak hakkında icra takibi yapıldı. İcralık olan Dabak, icra takibi başlatan şahısları tanımadığını ve Derya tarafından 2.5 milyon lira dolandırıldığını ileri sürdü. Derya'ya, resmi belgede sahtecilik suçundan iki yıldan beş yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

ASUMAN DABAK HASTALIĞI NE?

2007 yılında yakalandığı rahim kanserine bir dizi ameliyatla atlatan oyuncu, daha sonra lenf bezlerininin alınması için başarılı bir ameliyat geçirdi. Oyuncu Asuman Dabak boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede lenf bezlerinde oluşan kitle nedeniyle acil olarak ameliyata alındı. Durumunun ciddiyeti nedeniyle acil olarak ameliyata alınan Dabak, kararın kendisine açıklanmasının ardından takipçileriyle şu paylaşımı yapmıştı. "Çok sevgili yol arkadaşlarım, doktorumun öngörüsüyle acilen ameliyata alındım. Doktorlarım, ameliyatın başarılı geçtiğini söylediler. Beni böyle bir günde yalnız bırakmayan tüm dostlarıma ve sevenlerime ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. Herkese sağlık dolu mutlu yarınlar diliyorum" Özel bir hastanede tedavi altına alınan ünlü oyuncu Asuman Dabak sosyal medya hesabı Instagram'dan gelen ziyaretçilerinin fotoğrafını da paylaşmayı ihmal etmiyor.

BEZLERİNDE OLUŞAN KİTLENİN NEDENLERİ

Boyun Lenf bezleri vücudun hemen her bölgesine yayılmış olan lenfatik sistem adlı bağışıklık sisteminin bir parçasıdır. Çoğumuz, kulak altında, boyunun her iki tarafında, çene ve koltuk altlarında büyüyen bezelere yabancı değilizdir. Genellikle şişmiş bezeler, bölgesel bir enfeksiyonun sonucu oluşurlar. Bunun nedeni içerisindeki savaşçı hücre (lenfosit- antikor) sayısının artmasıdır.

KANSER OLDUĞU DÖNEM-6 AYLIK ÖMRÜ KALMASI

Asuman Dabak, katıldığı bir programda geçmişte yaşadığı üzücü bir olayı anlattı. Rahim ağzı kanserine yakalandığını belirten Dabak, doktorun kendisine altı ay ömrü kaldığını söylediği ve hastalığı kabul etmediğini anlattı. Hasta olduğu dönemde sevgilisinin kendisini terk etmediğini söyleyen Dabak, "Seviyorsanız, git dersiniz. Sevmek, karşınızdakinin de özgür kalmasını sağlayabilmektir. Niye hasta bir kadınla uğraşsın? Yeri geldi altım temizlendi, sıkıntılı bir süreçti bu. O mutlu olmazsa, gözlerindeki mutsuzluğu görürsem, ben nasıl mutlu olurum? Zaten o ilişkiden ne hayır gelir? Ayrıca niye ben o adamın hayatına engel olayım? Ama o gitmedi" dedi.

Bundan kaç yıl önce ve hangi belirtilere bakılarak rahim ağzı kanseri olduğunuz anlaşıldı? Hikaye 2005 yılında, ara kanamalar ve ufak tefek sancılarla başladı. Sonrasında kanamalarım sıklaştı, ağrılarım arttı. Hangi evresinde teşhis edildi? En son evresindeydi. Çok yayılmıştı. Hasta psikolojisiyle uzaktan yakından alakası olmayan bir doktor; "Ben diyeyim altı ay, sen de yedi ay ömrün kaldı" dedi. 'İnsanlara hayır diyebileceğimi öğrendim' Ne hissettiniz? "Hadi ya, o kadar mı az?" diye düşündüm. Hani birkaç sene olabilirdi ama altı ay! O altı ay bitinceye kadar, ne tür acılar ve sıkıntılar beni bekliyor acaba diye de düşünüyorsunuz. Saçma sapan bir duygu, sonu karanlık ve uçurum. , Kanserden sonra hayattaki öncelikleriniz değişiyor mu? Maddiyatı ve kariyer planlarınızda egolarınızın öne çıktığı her şeyi, "A ne saçmaymış" deyip kenara atıyorsunuz. Bu süreçte neler öğrendiniz? Konuşarak her şeyin çözülebileceğini, hiçbir şeyi biriktirmemek gerektiğini öğrendim. İnsanları suçlamamaya başladım. Herkes kendi doğrusuna göre davranıyor. "Seni çok seviyorum ama bu konuda yardımcı olamayacağım" diyemezdim mesela. Ama şimdi insanlara hayır diyebileceğimi öğrendim. Daha evvel beni çok üzen, kahreden bir şeye, şimdi "olmuş ne yapalım, çözümü ne" diye bakıyorum. Olmuyorsa da; "Düzeltmek istedik, olmadı" diyorum. 'Sevgilim niye hasta bir kadınla uğraşsın ki?' Bir kadın neden en zor gününde deli gibi âşık olduğu 14 yıllık sevgilisinden ayrılmak ister? Seviyorsanız, git dersiniz. Sevmek, karşınızdakinin de özgür kalmasını sağlayabilmektir. Niye hasta bir kadınla uğraşsın? Yeri geldi altım temizlendi, sıkıntılı bir süreçti bu. O mutlu olmazsa, gözlerindeki mutsuzluğu görürsem, ben nasıl mutlu olurum? Zaten o ilişkiden ne hayır gelir? Ayrıca niye ben o adamın hayatına engel olayım? Ama o gitmedi.

ASUMAN DABAK DİZİLERİ 1995

- Çiçek Taksi 1996-1998 - Kara Melek (Demet) 1996 - Tatlı Kaçıklar (Spiker) 1998 - Örümcek (Emine) 2000 - Baykuşların Saltanatı 2000 - Hayat Bağları (Alev) 2000 - Yedi Numara (Yönetmen) 2001-2004 - Tatlı Hayat (Menekşe Kocaman) 2003 - Hürrem Sultan (Bohcacı) 2004 - Dayı (Nilgün) 2005 - Erkek Tarafı (Neslihan) 2006 - Tövbe (2) (Pervin) 2007 - Ayda (Ayda) 2007 - Cumhur Cemaat (Hadise) 2007 - Üç Tatlı Cadı (Canan) 2008 - Süper Babaanne (Sakine Nine) 2008-2009 - Yalancı Romantik (Blendır Müzeyyen) 2009 - Ah Kalbim (Fadime) 2009 - Geniş Aile (Bohçacı) 2009 - Haneler (Asuman) 2010-2011 - Sen Harikasın 2010 - Çakıl Taşları (Nergis) 2011-2012 / 2021 - Leyla ile Mecnun (Pakize Çınar) 2011 - Nuri (Berna) 2011 - 2013 - Pis Yedili (Songül) 2012 - Böyle Bitmesin 2014 - Yedikule Hayat Yokuşu (Ceylan) 2014 - Ezra 2015 - Acı Aşk (Elmas) 2015 - Günebakan (Selma Karabağ) 2017 - Ver Elini Aşk (Mine) 2018 - Ege'nin Hamsisi 2020 - Tutunamayanlar (Cemile) ASUMAN DABAK FİLMLERİ 2004 - Şans Kapıyı Kırınca (Nermin) 2006 - Bir İhtimal Daha Var (Nimet) 2007 - Adem'in Trenleri (Münevver)2008 - Kağıt (Müzeyyen Hanım) 2010 - Herkes mi Aldatır? (Kat Görevlisi Kadın) 2011 - Kurtuluş Son Durak (Füsun) 2013 - Erkekler (Zerrin) 2014 - Seni Seviyorum Adamım (Hicran) 2015 - Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu 2016 - Adım Adım (Şenay) 2016 - Zengin Kısmet (Ayla) 2017 - Kayseri Aslanı: Çin İşi (Hatice) 2017 - Keloğlan (Tijen) 2017 - Organik Aşk (Yeşim) 2018 - Eyvah Karım 2019 - Karışma Bende 2020 - Once Upon A Judgment Day (Arife) 2021 - Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI * Aya Maya Kumpanya * Kaç Baba Kaç * Şen Şakrak Kabare * Annem 40 Yaşında Babaannem 20 * Şaşkın Aşıklar * Çık Çıkabilirsen İşin İşinden * Boing Boing * Papaz Kaçtı * Bu Oyun Başka Oyun * Şahane Düğün Ödülleri : 2007 - Afife Tiyatro Ödülleri - Papaz Kaçtı oyunu ile 2007 - 7. Lions Tiyatro Ödülleri- Papaz Kaçtı oyunu ile

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tolga Şardan Kimdir? Hangi Gazetede Çalışıyor?

Tolga Şardan Kimdir? Hangi Gazetede Çalışıyor?