HABER.COM
Haber.com Videolar Gündem TUSAŞ Şehitlerine Son Veda: Ankara, Terör Saldırısında Şehit Olan 5 Kahramanı Uğurladı

TUSAŞ Şehitlerine Son Veda: Ankara, Terör Saldırısında Şehit Olan 5 Kahramanı Uğurladı

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesisine düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 5 şehit için son veda törenleri gerçekleştirildi. Teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan taksi şoförü Murat Arslan, Hasan Hüseyin Cambaz, Cengiz Coşkun, Zahide Güçlü ve Atakan Şahin Erdoğan, Ankara’nın farklı noktalarında son yolculuklarına uğurlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Murat Arslan İçin Kahramankazan’da Cenaze Töreni

TUSAŞ saldırısında şehit olan taksi şoförü Murat Arslan için Ankara Kahramankazan'da Merkez Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Arslan, Türk bayrağına sarılı naaşıyla Kahramankazan Şehitliği’ne defnedildi. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Arslan'ın ailesi ile yakınları katıldı. Çok sayıda vatandaş da acılı aileye destek vermek için cenaze töreninde hazır bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Başsağlığı Mesajı

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erbaş, törende yaptığı konuşmada, “Milletimizin başı sağ olsun. Allah yolunda öldürülenler ölü değildir, diridirler. Yardım ve dayanışma ile düşmanların tuzaklarını bozmak milletimize nasip olacaktır. Hiçbir saldırı bizi yolumuzdan döndüremez” ifadelerini kullandı ve tüm şehitlere rahmet diledi.

Karşıyaka Mezarlığı’nda Dört Şehit İçin Veda Töreni

Şehit Hasan Hüseyin Cambaz, Cengiz Coşkun ve Zahide Güçlü için Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda ayrı bir tören düzenlendi. Şehit Atakan Şahin Erdoğan ise Sincan’da son yolculuğuna uğurlandı. Törenlerde, şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda devlet görevlisi ve vatandaş yer aldı. Şehitlerin naaşları, Türk bayrağına sarılı tabutlarla dualar eşliğinde defnedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Başsağlığı Mesajı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında şehit olanların ailelerine başsağlığı mesajı gönderdi. Erdoğan, mesajında, “Savunma sanayimize yönelik bu hain saldırıda şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

TUSAŞ Saldırısı: Teröristlerin Saldırısı ve Savunma Sanayisine Yönelik Tehditler

Ankara Kahramankazan’daki TUSAŞ tesisine düzenlenen terör saldırısında biri kadın, iki terörist ağır silahlarla tesise saldırmış ve 5 kişi şehit olmuş, 22 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından özel harekat polisleri ve jandarma timleri kısa sürede tesise müdahale ederek teröristleri etkisiz hale getirdi. Saldırı, Türkiye’nin savunma sanayisine yönelik tehdidin ciddiyetini gözler önüne sererken, ülke genelinde teröre karşı birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenidoğan Çetesi’ne Dair Şok Edici Yeni Bilgiler! Kapatılan Hastanelerin Sahipleri Yeni Hastane Satın Almak İçin Harekete Geçti

Yenidoğan Çetesi’ne Dair Şok Edici Yeni Bilgiler! Kapatılan Hastanelerin Sahipleri Yeni Hastane Satın Almak İçin Harekete Geçti