19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Yaşam Balıkçılar Bu Sene Bol Palamut ve İstavrit Bekliyor

Balıkçılar Bu Sene Bol Palamut ve İstavrit Bekliyor

Balık avı yasağının sona ermesine az bir zaman kala, balıkçılar hazırlıklarını hızlandırdı. Bu yıl, bol miktarda palamut ve istavrit bekleyen balıkçılar umutlu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Balıkçılar Bu Sene Bol Palamut ve İstavrit Bekliyor

Sezon 1 Eylül'de açılıyor ve ağlarını tamir eden balıkçılar, bereketli bir sezon geçireceklerini ümit ediyor. Geçen sezon hamsi bol çıkmıştı, ancak palamut beklentileri karşılamamıştı.

Sektör Palamut ve İstavrit İçin Ümitli

Av yasağı hala devam etmesine rağmen, bazı balıkçılar denizi gözlemlemeye başladı. Denizde elde edilen görüntüler, palamut bolluğuna işaret ediyor. Ayrıca istavritin boyutları da oldukça sevindirici bulunuyor. 

Yapılan incelemelerde, avlanabilir boyuta ulaşan palamut ve istavritlerin sayısının arttığı görüldü. Uzmanlar, denizin çeşitli bölgelerinde avlanmaya uygun palamut ve istavrit bulunduğunu belirtiyor.

Balık Fiyatlarında Düşüş Bekleniyor

İstavritin bol olması, balık fiyatlarında düşüşe neden olabilir. Sektör temsilcilerinin bazıları artan masraflar nedeniyle ucuz balık bulmanın bu sene zor olacağını öne sürüyor. 

Diğer yandan, balığın bolluğu kadar deniz ve iklim koşullarının da önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Eğer her şey yolunda giderse, bu sezon bol ve uygun fiyatlı balık tüketicileri bekliyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müjde Uzman, Aşk Evlilik Boşanma Dizisinde

Müjde Uzman, Aşk Evlilik Boşanma Dizisinde

Sponsorlu bağlantılar