08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Yaşam E-Ticarette Karanlık Siteler! Tüketiciler Uyarıldı

E-Ticarette Karanlık Siteler! Tüketiciler Uyarıldı

Ticaret Bakanlığı, Uluslararası Tüketiciyi Koruma ve Uygulama Ağı (ICPEN) ile işbirliğine gitti. İki kurumun ortaklaşa araştırma yaptı. Bu araştırma, e-ticarette karanlık siteleri ortaya koydu. İşte, detaylar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
E-Ticarette Karanlık Siteler! Tüketiciler Uyarıldı

ICPEN ile bakanlığın işbirliği içerisinde detaylı bir araştırma yaptı. Bu çalışma, tüketicilerle ilgili riskleri ortaya koydu. Masum gözüken alışveriş sitelerinin nasıl oyunlar oynadığı, gözler önüne serildi.

Mobil uygulama ve e-ticaret sitelerindeki karanlık tasarımlar, tüketicileri pahalı ürünlere yönlendiriyor. Bakanlık, bu tür sitelere dair resen inceleme başladığını duyurdu.

Ürün stok adedi verme veya indirim süresini geri sayma yöntemi ile tüketicilerin fiyat algısının ortadan kaldırılıyor. Tüketiciler, indirimi kaçırma kaygısı ile pahalı ürünü alıyor. Bu tür siteler, karanlık ticari tasarımlar olarak isimlendirildi.

Tüketicilerin birçoğu ise pahalı ürünlere yönlendirildiği fark etmiyor. Yüksek fiyatlı ürünü almasına rağmen indirimden yararlandığını düşünüyor. Bakanlığın, söz konusu türden sitelere nasıl bir yaptırım uygulayacağı ise şimdiden merak ediliyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rapçi Çakal İlkokulda Konser Verdi! Ahlaksız Şarkı Sözleri Topa Tutuldu

Rapçi Çakal İlkokulda Konser Verdi! Ahlaksız Şarkı Sözleri Topa Tutuldu

Sponsorlu bağlantılar