19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Yaşam Güneşlenmek için ideal saatler nedir? İşte en iyi güneşlenme vakti!

Güneşlenmek için ideal saatler nedir? İşte en iyi güneşlenme vakti!

Bronzlaşmak isteyenler ‘Güneşlenmek için ideal saatler nedir?’ sorusuna yanıt arıyor. İşte, güneşlenmek için en uygun saat…

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güneşlenmek için ideal saatler nedir? İşte en iyi güneşlenme vakti!

Bronzlaşmanın sağlık açısından bir faydası yoktur, ancak bazı insanlar yine de güneşlenmeyi sever. Bunun için ideal saatler vardır. İdeal saatlerin dışına çıktığımızda ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliriz.

Güçlü bir güneş koruyucu kullansak dahi, açık havada güneşlenmek yine de risklidir. Peki, en uygun güneşlenme vakti ne zamandır? Güneşlenmek için ideal saatler nedir?

Öğleden Sonra 14 – 18 Saatleri Arası İdealdir

Güneşlenmek için en uygun saat aralığı açıklandı.

Güneşin yakıcı olduğu sabah 10.00 ile akşam üzeri 16.00 saatleri arasında bronzlaşılabilir. Güneş kremi özellikle sabah 10.00 ile öğleden sonra 14.00 saatleri arasında önemlidir. Yaz boyunca SPF içeren güneş kremi kullanılmalıdır.

Sabahın erken saatlerinde veya öğleden sonra geç saatlerde hala güneş yanığı olabilirsiniz. Ayrıca, UV ışınlarının %80'inin hala mevcut olduğu bulutlu günlerde bile güneş kremi sürmek önemlidir.

Kalp, tansiyon, kanser hastaları, hamileler ve küçük çocuklar ile yaşlılar güneşin en yakıcı olduğu zaman dilimlerinde mutlaka iç mekanda ya da gölgede bulunmalıdır.

Güneşlenmek için ideal saat öğleden sonra 14.00 ile 18.00 saatleri arasıdır. Sabah 06.00 ile 10.00 arası güneşlenmekten kaçınılmalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Orta Doğu'da Savaş Korkusu Uçuşları İptal Ettirdi

Orta Doğu'da Savaş Korkusu Uçuşları İptal Ettirdi

Sponsorlu bağlantılar