Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Yerel İstanbullular için Dikkat Çağrısı! O Saatlerde Dışarı Çıkmayın!

İstanbullular için Dikkat Çağrısı! O Saatlerde Dışarı Çıkmayın!

İstanbullular için uzmanlardan kritik bir uyarı geldi. O saatlerde dışarı çıkarsanız tehlikeli olabilir. Detaylar haberimizde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbullular için Dikkat Çağrısı! O Saatlerde Dışarı Çıkmayın!

İstanbul'da önümüzdeki hafta boyunca sıcaklıkların 33-36 derece arasında seyretmesi bekleniyor. AKOM, vatandaşları aşırı sıcakların etkili olduğu öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, şehirdeki sıcaklıklar hafta boyunca 33-36 derece arasında olması bekleniyor. Rüzgârın kuzey-doğu yönünden orta kuvvette, zaman zaman sert esmesi ihtimaline karşı tedbir alınması bildirildi. 

Öğle Saatlerine Dikkat 

AKOM, özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş altında fazla zaman geçirilmemesi, bol sıvı tüketilmesi ve mevsim koşullarına uygun, ince, pamuklu kıyafetler tercih edilmesi konusunda İstanbulluları uyardı. 

Yapılan açıklamada, aşırı sıcakların etkili olduğu saatlerde yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlıkları bulunan kişilerin güneşli ortamlardan uzak durmalarının sağlıkları açısından faydalı olacağı belirtildi. 

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Vatandaşların sıcak çarpması gibi sağlık problemleri yaşamamaları için AKOM'un önerilerine dikkat etmeleri önem taşıyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hemşirelik Taban Puanları 2024: Devlet ve Özel Üniversite Hemşirelik Puanları

Hemşirelik Taban Puanları 2024: Devlet ve Özel Üniversite Hemşirelik Puanları