HABER.COM
Haber.com Yerel İzmir'de 7.2'ye Kadar Deprem Olabilir! Uzman İsimden Seferihisar Depremi Yıldönümünde Ciddi Uyarı

İzmir'de 7.2'ye Kadar Deprem Olabilir! Uzman İsimden Seferihisar Depremi Yıldönümünde Ciddi Uyarı

2020 yılında İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin üzerinden tam 4 yıl geçti. 117 kişinin hayatını kaybettiği Seferihisar depreminin yıldönümünde Prof. Dr. Sözbilir’den İzmir için ciddi bir uyarı geldi. Buna göre, İzmir ve çevresinde 7.2’ye kadar deprem meydana gelebilir. İşte detaylar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir'de 7.2'ye Kadar Deprem Olabilir! Uzman İsimden Seferihisar Depremi Yıldönümünde Ciddi Uyarı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, olası bir İzmir depremi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem felaketinde 117 kişi yaşamını yitirmişti. Ayrıca birçok bina yıkılıp hasar görmüştü. Depremin yıldönümü yaklaşırken, uzman isimden vatandaşlara ciddi uyarılar geldi. 

4 yıldır bahsi geçen bölgede 30 binin üzerinde artçı deprem meydana geldi. İzmir ve çevresinde, karadan ve denizden onlarca fay hattı geçiyor. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'in deprem üretme bakımından risk altında olduğunu hatırlatarak şu açıklamalarda bulundu. İşte, Prof. Dr. Sözbilir'in o açıklamaları…

"7.2'ye Kadar Deprem Üretebilir"

Sözbilir, İzmir'de karada 17 potansiyel diri fay hattı olduğunu ve 4 tanesinin gelecekte büyük bir deprem üretme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. İzmir'de 40 civarında fay hattının ciddi boyutta tehlike teşkil ettiğini aktaran Sözbilir, "Yaptığımız çalışmalarda bu fayların arasında 7.2'ye kadar deprem üretebilecek faylar mevcut. Bunlar arasında Tuzla fayı, özellikle öne çıkıyor." diye konuştu.

Sözbilir, İzmir için en büyük deprem riskini Seferihisar, Tuzla, Gülbahçe ve İzmir fayının artırdığını, bu fayların 7.2'ye kadar deprem üretebileceğini, can ve mal kaybına yol açabilme ihtimalinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mipcom'da Kan Çiçekleri Rüzgarı: Yağmur Yüksel ve Barış Baktaş'tan Cannes Pozları

Mipcom'da Kan Çiçekleri Rüzgarı: Yağmur Yüksel ve Barış Baktaş'tan Cannes Pozları