19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Yerel Konya'da Büyük Tehlike Yaşanıyor! Obruklar Her Geçen Gün Büyüyor

Konya'da Büyük Tehlike Yaşanıyor! Obruklar Her Geçen Gün Büyüyor

Yeraltı sularının çekilmesi ile ortaya çıkan obruklar, sivil yerleşim yerleri için tehdit olmaya başladı. Konya için büyük tehlike olarak kabul edilen bu problem, her geçen gün daha fazla büyüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konya'da Büyük Tehlike Yaşanıyor! Obruklar Her Geçen Gün Büyüyor

Obruklar, beklenmeyen zamanlarda ve tahmin edilemeyen yerlerde meydana geliyor. Son oluşan yer ile sivil evlerin arasındaki mesafenin sadece otuz metre olduğu vurgulandı. Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Arif Delikan, bölgedeki insanların korktuğunu dile getirdi.

Söz konusu yapıların neredeyse tamamı, Konya Ovasında yer alan Karapınar ilçesinde meydana geliyor. Ancak son yıllarda Kulu, Cihanbeyli ve Ereğli gibi ilçelerde de bu oluşumların görüldüğü ifade ediliyor.

Uzmanlar, ortaya çıkan tablo karşısında acil eylem planının hazırlanması gerektiğini dile getiriyorlar. Aksi durumda evlerin zarar görebileceğini ve can kayıplarının yaşanacağını söylüyorlar.

İnsansız hava araçları ile yapılan incelemelerde, bu yapılar ortaya çıkmadan önce tespit ediliyor. Buna karşın söz konusu yöntem her zaman işe yaramıyor. Risk bölgesine yönelik daha radikal kararların alınması isteniyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akbank Hisse Senedinde Devre Kesici Aktif Oldu İşlemler Durdu! Son Durum Ne?

Akbank Hisse Senedinde Devre Kesici Aktif Oldu İşlemler Durdu! Son Durum Ne?

Sponsorlu bağlantılar