Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Yerel Malatya Depreminde Engelli Öğrencisini Kucağında Taşıyarak Gönülleri Kazandı: O Öğretmene Plaket!

Malatya Depreminde Engelli Öğrencisini Kucağında Taşıyarak Gönülleri Kazandı: O Öğretmene Plaket!

Malatya'da dün gerçekleşen 5,9'luk depremde engelli bir öğrencisini kucağında dışarı taşıyan öğretmene başarı plaketi verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Malatya Depreminde Engelli Öğrencisini Kucağında Taşıyarak Gönülleri Kazandı: O Öğretmene Plaket!

Malatya'nın Kale ilçesinde dün meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, 6 Şubat 2023 tarihli yıkıcı depremleri tekrar hatırlattı. Depremde can kaybı yaşanmadığı bildirildi. Öte yandan, deprem sırasında bir öğretmen ile öğrencisinin yaşadıkları yüreklere dokundu. 

Arapgir Mehmet Akif İlkokulu'nda özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan Şura Özçelik, deprem sırasında engelli öğrencisi A.K.'yi kucağında taşıyarak okul bahçesine çıkardı. Genç kadın öğretmenin bu saygıdeğer hareketi okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

O Öğretmene Başarı Plaketi

Malatya depreminde engelli öğrencisini unutmayan, onu kucağında dışarı taşıyarak kurtaran Şura Özçelik öğretmene, Malatya Valisi Seddar Yavuz tarafından başarı ödülü verildi. 

Vali Yavuz, genç öğretmenin bu hareketinin tüm vatandaşlara örnek olmasını arzuladığını belirtirken, Şura öğretmenin genç yaşta bu kadar olgun ve soğukkanlı olmasını takdir etti.

Başarı plaketi alan öğretmen Şura Özçelik ise şunları söyledi: “Özel eğitim öğretmeni olduğunuzda sürekli bir kaygı hali yaşıyorsunuz. Tabii deprem anında bu en yüksek düzeye çıktı. O anda tek düşündüğüm şey öğrencim oldu. O an öğrencimi nasıl güvenli bir alana götürebilirim düşüncesindeydim. Okulumuzun ve idaremizin talimatları ve yönlendirmeleriyle tahliyemizi sağladık. 6 Şubat depreminde rol alan öğretmenlerimizin ne kadar zorlu bir süreçten geçtiğini artık daha iyi anladım. Onları da yürekten kutluyorum. Öğretmen arkadaşlarımıza fedakârlıkları için teşekkür ediyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fotoğraf Çektirmek İçin Geldiği Yerde Ölüm Anı Kaydedildi! Arkadaşı O Anları Kaydetti

Fotoğraf Çektirmek İçin Geldiği Yerde Ölüm Anı Kaydedildi! Arkadaşı O Anları Kaydetti