Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Yerel Manisa'da Çinli Otomobil Devinden 1 Milyar Dolarlık Fabrika Müjdesi!

Manisa'da Çinli Otomobil Devinden 1 Milyar Dolarlık Fabrika Müjdesi!

Manisa'da Çinli Otomobil Devinden 1 Milyar Dolarlık Fabrika Müjdesi! BYD Türkiye'de 1 milyar dolarlık elektrikli araç firması kurmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manisa'da Çinli Otomobil Devinden 1 Milyar Dolarlık Fabrika Müjdesi!

BYD, Türkiye'de Manisa iline 1 milyar dolarlık bir elektrikli araç fabrikası kurmak üzere anlaşmaya yaklaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günü anlaşmayı resmen açıklaması bekleniyor. 

Manisa'da yapılacak yatırım, BYD'nin Avrupa Birliği'nin Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara uyguladığı yeni gümrük vergilerine karşı avantaj sağlamayı amaçlıyor. 

AB, Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara %38,1'e varan ek vergiler getirmişti. BYD bu oranların alt sınırında yer alıyor. Türkiye, elektrikli araç yatırımlarını teşvik etmek amacıyla gümrük vergilerini hafifletti. 

Hal böyle olunca, BYD yatırımı çok daha cazip hale geldi. Geçen yıl Türkiye'de yeni araç satışlarının %7,5'ini elektrikli otomobiller oluşturmuştu. Oranların yüksekliği, BYD için büyük bir fırsat sunuyor. 

Yeni fabrikanın kurulması ve üretime başlaması için yaklaşık iki yıllık bir süre öngörülüyor. BYD, yapılacak yatırım sayesinde Türkiye'de üreteceği araçlarda daha düşük vergi oranlarından fayda sağlayabiliyor. BYD, Tayland'da ilk fabrikasını açmasının ardından Türkiye'deki yatırımla denizaşırı pazarlardaki büyümesini sürdürüyor. 

Şirket, Brezilya ve Meksika'da da yeni fabrikalar açmayı planlıyor. Küresel çapta elektrikli araç pazarındaki liderliğini pekiştirmeyi hedefliyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni Bakan Murat Kurum İlk Açıklamasını Yaptı: Yıl Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Edilecek

Yeni Bakan Murat Kurum İlk Açıklamasını Yaptı: Yıl Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Edilecek