19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Yerel Naci Görür'den Tunceli Depremi Sonrası Önemli Uyarı!

Naci Görür'den Tunceli Depremi Sonrası Önemli Uyarı!

Ünlü jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli/Pülümür'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Naci Görür'den Tunceli Depremi Sonrası Önemli Uyarı!

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem yeni alarmlara yol açtı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre, deprem sığ bir fay hattında meydana geldi ve bölgede önemli fay zonlarını tetikleme potansiyeline sahip. 

Ünlü jeolog Profesör Doktor Naci Görür, daha büyük bir deprem olasılığı konusunda uyarıda bulunarak endişeleri artırdı.

Görür’den Doğu Anadolu Uyarısı

16 Eylül sabahı Tunceli'nin Pülümür ilçesi 4.1 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. AFAD, depremin Pülümür /Boğazakaraderbent bölgesinde yüzeye yakın bir yerde meydana geldiğini bildirdi. Ancak bu küçük sarsıntı rutin bir sarsıntı olmayabilir.

Naci Görür, Pülümür depreminin 7 Su Fayı'nın stres alanını etkilemiş olabileceğini öne sürerek endişelerini dile getirmek için sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Görür, "Bu bölgede büyük bir deprem beklediğimiz için endişeliyiz" diyerek daha büyük bir sismik olay olasılığını vurguladı.

Küçük Sarsıntılar Büyük Tehdit Yaratabilir

Görür paylaşımında, “Tunceli, Pülümür /Boğazakaraderbent bölgesinde sığ bir deprem meydana geldi. Deprem muhtemelen 7 Su Fay zonuna paralel bir fay boyunca meydana geldi.” ifadelerini kullandı. Bu, depremin fay hattının stres alanını etkilemiş olabileceğini gösteriyor.

Görür’ün uyarısı, bölge sakinleri arasında endişeleri artırırken, bilim insanları Pülümür depreminin olası etkilerini yakından takip ediyor.

Özellikle doğu bölgelerindeki aktif fay hatlarıyla bilinen Türkiye, geçmişte yıkıcı depremler yaşadı. Uzmanlar, 7 Su Fayı’ndaki aktivitenin yakından izlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tavşantepe Köy İmamının Telefonunda Grup Seks Videoları Bulundu!

Tavşantepe Köy İmamının Telefonunda Grup Seks Videoları Bulundu!

Sponsorlu bağlantılar