Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Yerel Sivas'ta Art Arda 2 Deprem

Sivas'ta Art Arda 2 Deprem

Sivas kentinde 4.7 ve hemen ardından 4.1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas'ta Art Arda 2 Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre, Perşembe sabahı Sivas'ta 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 11.29'da meydana geldi ve merkez üssü Sivas'ın merkez ilçesiydi.

AFAD resmi web sitesinde depremin derinliğinin 10,57 kilometre olduğunu doğruladı. Sarsıntı bölge genelinde hissedildi ancak herhangi bir hasar veya can kaybı bildirilmedi.

Depremin ardından Sivas AFAD yetkilileri, önemli bir hasar veya yaralanma bildirilmediğini duyurdu. AFAD yetkilileri, "İlk değerlendirmeler can kaybı veya yıkım olmadığını gösteriyor. Ekipler sahada, etkilenen bölgelerde kapsamlı incelemeler yürütüyor" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "AFAD ve ilgili tüm kurumlar Sivas'taki depremlerin ardından derhal saha değerlendirmelerine başladı. Şu an itibariyle herhangi bir olumsuz durum bildirimi yok. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

4.7 büyüklüğündeki depreme ek olarak, kısa bir süre sonra 4.1 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı meydana geldi. Her iki deprem de etkilenen bölgeleri incelemeye devam eden acil müdahale ekiplerinin hızlı bir şekilde harekete geçmesini sağladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Sivas'ta meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de Her 5 Şirketten 1'i İflas Riski Altında

Türkiye'de Her 5 Şirketten 1'i İflas Riski Altında