İspanyolca Öğretmenine 14 Yıl Hapis Cezası! 14 Yaşındaki Öğrencisine Cinsel İstismarda Bulunmuştu

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 14 yaşındaki erkek öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu anlaşılan kadın İspanyolca öğretmeni hakim karşısına çıkarıldı.

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki özel bir okulda İspanyolca öğretmeni olarak görev yapan B.N.Ç. adlı kadın öğretmenin, 14 yaşındaki erkek öğrencisiyle cinsel birliktelik yaşadığı ortaya çıkmıştı. Öğrencinin babası tarafından keşfedilen olay sonrası öğretmene dava açılmıştı. B.N.Ç., bugün öğrencisi M.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla mahkemeye çıktı. "Çocuğun yaşını bilmiyordum" bahanesi yetmesi. Mahkeme, istismarcı öğretmene 14 yıl, 7 ay hapis cezası verdi.

Çocuğun Yaşını Bilmiyordum

28 yaşındaki İspanyolca öğretmeni, bir süre 14 yaşındaki öğrencisiyle sosyal medyadan yazıştı. Daha sonra öğrencisini evine davet etti. Burada öğrencisine cinsel istismarda bulundu. Durumu öğrenci M.A.'nın babası, oğlunun telefonunu inceledikten sonra fark ederek savcılığa başvurdu.

M.A.'nın ifadesi pedagog eşliğinde alındı. 14 yaşındaki çocuk, öğretmeniyle yakınlaştıklarını anlattı. Öğretmeniyle 4 kez cinsel birliktelik yaşadıklarını anlatan M.A.'nın ifadesi mahkemeye delil olarak sunuldu.

Savunmasında öğrencisinin 16 yaşında olduğunu sandığını, gerçek yaşını bilseydi kendisiyle sevgili olmayacağını ifade eden İspanyolca öğretmeni B.N.Ç., "cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve çocuğun cinsel istismarı suçları" kapsamında 14 yıl 7 ay hapis cezası aldı.

Tutuklu yargılanan öğretmen 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Tutuksuz yargılanan B.N.Ç.'nin davası devam ederken, kararın onanması halinde yeniden cezaevine gönderilecek.

İLGİLİ HABERLER