Türkiye ve Rusya'nın Discord Yasağını Eleştirdi: Türk Vatandaş Gözaltına Alındı

Kadir İpek adlı Türk vatandaşı, Rusya ve Türkiye'nin Discord yasağını eleştiren X paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı.

Türk vatandaşı Kadir İpek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sert bir şekilde eleştirdiği X hesabındaki bir paylaşımın ardından gözaltına alındı. Rusya'nın popüler bir iletişim platformu olan Discord'a uyguladığı son yasaklama kararına yanıt olarak İpek, mesajında ​​Putin'den "diktatör" olarak bahsederek, Putin'in on yıllardır iktidarda olduğu dönemde tek yaptığının yasaklar koymak olduğunu ileri sürerek küfürlü bir dil kullandı.

Discord Yasağını Eleştiren Şahıs Gözaltında

Gönderi doğrudan Putin'den bahsetse de, İpek'in gözaltına alınmasının nedeninin mesajın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alması olduğu tahmin ediliyor. Kadir İpek’in paylaşımı, Türkiye'nin Discord yasağıyla aynı zamana denk geliyor. 

İpek'in arkadaşı olduğunu iddia eden bir kişi X hesabından, İpek'in gözaltına alınmasına ilişkin ayrıntıları paylaşarak, İpek'in hastanedeyken polis tarafından arandığını ve "Orada kal, seni almaya geliyoruz" dediğini belirtti. Hesapta ayrıca İpek'in gece boyunca polis gözaltında tutulacağı da belirtildi.

Arkadaşı, "İfadesini verdikten sonra serbest bırakılacağını umuyoruz" diye yazdı. Discord eleştirisi sebebiyle gözaltına alınan Kadir İpek'in Samsun’da gözaltında kalması bekleniyor. İpek, bugün savcı karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER