Sel Felaketi Can Almıştı! Türkiye’den Bosna-Hersek'e Konteyner Ev Desteği

Türkiye, sel felaketinden etkilenen Bosna-Hersek'e konteyner evler gönderiyor.

Konteyner evleri taşıyan beş kamyon, Bosna-Hersek'in selden etkilenen bölgelerine ulaştı ve şiddetli fırtınalardan zarar gören topluluklara çok ihtiyaç duyulan yardımı ulaştırdı. 4 Ekim'de başlayan sel, özellikle güneydeki Konjic ve Jablanica kasabalarında en az 18 ölüme ve büyük bir yıkıma yol açtı.

Türkiye’den Bosna Hersek’e Yardım Eli

Türkiye, felakette evlerini kaybedenlere destek olmak için geçici barınaklar niteliğindeki bir tır dolusu konteyner ev göndererek yardım çalışmalarını hızla harekete geçirdi. Türkiye'nin Bosna-Hersek Büyükelçisi Sadık Babur Girgin ve Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Kurumu (AFAD) başkan yardımcısı Hamza Taşdelen, Konjic Belediye Başkanı Osman Catic ile birlikte teslimatı denetledi.

Teslimat sırasında Büyükelçi Girgin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) da dahil olmak üzere Türk yardım kuruluşlarının anında destek müdahalesinin altını çizdi. Girgin, "İlk yardım sevkiyatı geldi ve yakında daha fazlası gelecek" diyerek halka sürekli destek konusunda güvence verdi.

Taşdelen, konteyner evlerin geçici konut olarak hizmet vermek üzere tam donanımlı olduğunu belirtti. Ayrıca, önümüzdeki günlerde toplam 31 kamyonun gelmesinin beklendiği ek teslimatların da beklendiğini duyurdu.

Belediye Başkanı Catic, Türkiye'nin hızlı yardımı için minnettarlığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER