Türkiye'den Gönderilen İnsani Yardım Uçağı Lübnan'a Ulaştı

Türkiye'den savaş bölgesi Lübnan'a gönderilen insani yardım uçağı başkent Beyrut'a ulaştı.

30 tonluk insani yardım taşıyan Türk askeri kargo uçağı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a ulaşarak Rafic Hariri Uluslararası Havalimanı'na indi.

“Türk Yardım Uçağı Halkımıza Dayanışma Mesajı Gönderiyor”

Tıbbi malzeme ve ilaçlardan oluşan uçak, Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy tarafından teslim alındı.

Bakan Abiad, Türkiye'nin 23 Eylül'de İsrail hava saldırılarının başlamasının ardından Lübnan'ın yardım çağrısına hızla yanıt verdiğini açıkladı.

Abiad, "Türk hükümeti, saldırıların başlangıcından bu yana Lübnan Dışişleri Bakanlığı ile temas halindeydi ve yardımları hızla ulaştırdılar" dedi ve can kayıplarının artmaya devam etmesiyle birlikte tıbbi malzemelere acil ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Abiad, "Türk yardım uçağı, İsrail'in acımasız saldırısı karşısında halkımıza dayanışma mesajı gönderiyor" diye konuştu. 

Ulusoy, insani yardım operasyonunun Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda yürütüldüğünü vurguladı.

“48 saatten kısa bir sürede Lübnan'a 30 ton tıbbi malzeme, gıda ve ilaç ulaştırdık” diyen Ulusoy, Türkiye'nin bu zor zamanlarda Lübnan'a destek olma kararlılığının altını çizdi.

Ulusoy ayrıca, 2010 yılında kurulan güneydeki Sayda kentindeki Türk yapımı hastanenin faaliyete devam ettiğini ve bölgenin sağlık ihtiyaçlarına daha iyi hizmet verebilmek için yakında kapasitesini artıracağını kaydetti. Ulusoy, “Sayda'daki Türk Hastanesi, artan talebi karşılamak için önümüzdeki günlerde tam kapasiteyle faaliyete geçecek” dedi.

İsrail Hava Saldırıları Nedeniyle Lübnan'da Can Kayıpları  Artıyor

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırının 23 Eylül'de başlamasından bu yana İsrail hava saldırılarında 50 çocuk ve 95 kadın olmak üzere en az 558 kişinin öldüğünü bildirdi.

1.800'den fazla kişi yaralandı ve birçok sakinin güney bölgelerinden Beyrut ve kuzey Lübnan'a kaçmasıyla birlikte toplu yer değiştirmeler devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER