DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? DGS ÖSYM Takvimi Belli mi?

DGS sınav başvuru işlemlerinin bitmesinin ardından sınav tarihinin ne olacağı merak konusu oldu. 2024 DGS ÖSYM Takvimi için işte detaylar…

10-20 MAYIS 2024 tarihlerinde yapılan DGS başvuru sürecinde sınav ücretleri de netlik kazandı. Başvuru işlemleri için geciken adaylar için son tarih 28 Mayıs’tı. Başvuruları kaçıran adaylar sınav ücretinin %50’si kadar fazla ödeme yapmak durumunda kaldı. 

30 Haziran tarihinde yapılan DGS sınavı için sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusu gündemde yerini aldı. Yine DGS’ye katılım sağlayacak adaylar, DGS puan ve sıralamalarının nasıl yapılacağına dair sorular sormaya başladı.

DGS Sayısal ve Sözel Puan-Sıralama Hesaplamaları Nasıl Yapılacak?

Yetenek testindeki sayısal - sözel kısımlar için öncelik olarak adayların doğru-yanlış cevaplarının ayrı ayrı toplanacağı belirtildi. Doğru cevap sayısından yanlış olan cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlara ulaşılacak.

Sınava katılan adayların, sayısal ve sözel kısımların her birinden kazandıkları ham puanlar ile standart sapması ayrı ayrı hesaplanacak. Adayların ham puanları, ortalama 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara uyarlanacak. 

Sınav sonrası ÖSYM Başkanlığı ile yargı mercileri tarafından iptal edilmesine kanaat getirilen sorular ise değerlendirmeye alınmayacak. Geçerli puanların değerinin tekrar belirlenmesi şartıyla puanlamalar gerçekleştirilecek.

DGS Sınav Sonuç Tarihleri Ne Zaman Açıklanacak?

Sınav sonuçlarının açıklanmasına ilişkin herhangi bir tarih henüz açıklanmadı. Konuya dair bir bilgilendirme olduğunda haberimizi güncelleyeceğiz.

İLGİLİ HABERLER