Doktor Verdiği Bursu Geri Aldı! Gerekçesi Öğrencinin Çok Gezmesi Oldu

Vakıf üyesi kadın bir doktorun, kurumdan bağımsız şahsi olarak üniversite öğrencisine verdiği bursun hesabı sorup, bursun iade edilmesini istemesi sosyal medyada gündem oldu. İşte, olayın detayları!

Eskişehir merkezli Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üyesi bir kadın doktor, üniversite öğrencisine verdiği bursu geri istedi. Doktorun gerekçesi, öğrencinin çok seyahat etmesi oldu. Bu durum öğrenci tarafından sosyal medyadan paylaşılınca kısa sürede tartışma konusu haline geldi. Bursun Vakıf'tan bağımsız bireysel olarak verildiği ortaya çıktı.

Verdiği Bursu Geri İstedi

Elif V. adlı öğrenci Twitter hesabından konuya dair şu paylaşımda bulundu.

Doktordan burs alan kız öğrenci, Büyükada'ya gidip bisiklet kiraladığı ve gezdiği bir güne ait fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Elif V.'nin iddiasına göre, kendisine burs veren KAHEV üyesi kadın doktor, bu paylaşımı gerekçe gösterip, "Biz gezip tozana burs vermiyoruz" diyerek verdiği bursun iadesini istedi.

Bursunun gezdiği için iade etmek durumunda kalan öğrenci, "Dolandırıcı pozisyonuna düştüm gururum incindi. Parasında değilim. Yüz yüze görüştük içimi döktüm. Psikolojik destek olacağını söylerken, çok çirkin bir üslupla rencide edildim" diyerek hislerini ifade etti.

Genç kızın iddiasına göre, burs veren doktor, genç kızın sosyal medya profilini de diğer doktor arkadaşlarıyla paylaştı. O doktorlar da Elif V.'nin profiline girip, "Maşallah ne güzel geziyorsunuz" gibi ironik yorumlar attı.

Bursun geri istenmesi olayı sosyal medyada gündem yarattı. Bazı kişiler, yurt içi dışında yurt dışında da seyahat eden kız öğrenciyi haksız bulurken, bazıları verdiği bursun hesabını soran doktor tarafından yapılan harekete tepki gösterdi.

İLGİLİ HABERLER