Borsa ve Altında Kritik Tahminler! Ünlü Ekonomist Yatırımcıları Uyardı

Borsa ve altında kritik tahminler dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Hikmet Baydar, yatırımcıları ciddi şekilde uyardı. İşte detaylar...

Geçtiğimiz hafta küresel piyasalarda Borsa İstanbul (BIST 100) endeksinde yaşanan sert dalgalanmalar dikkat çekti. Cuma günü borsa 10 bin puan seviyesinin altına indi. 

Aynı gün, gram altın fiyatı hızla yükseldi ve 2600 liranın üzerine çıktı. Ekonomist Hikmet Baydar, bu tür sert hareketlerin arkasında sanayi üretimindeki düşüş ve global jeopolitik risklerin etkili olduğunu belirtti. 

Yatırımcıların özellikle bu dönemde riskten kaçınma eğilimi gösterdiğini söyledi. Bu durumun borsadaki yatırımcı sayısındaki azalmada da kendini gösterdiğini ifade etti. 

Yatırımcıların piyasalardan çıkmasının kalıcı bir etki yaratmayacağını da vurguladı. Borsada 9 bin 735 puan seviyesinin test edilebileceği konusunda uyardı. 

Altın piyasasına dair değerlendirmelerde ise teknik göstergelerin yukarı yönü işaret ettiğini belirtti. Gram altının yakın zamanda 2.650 lira seviyelerini test edebileceğini öngördü. 

Riskin yüksek olduğu dönemlerde yatırımcıların portföylerinde likit fonlara ağırlık vermesinin daha doğru olduğunu ifade etti. Tahvil ve altın cinsi fonları da tavsiye etti.

İLGİLİ HABERLER