Büyük Şirketlerin Vergi Ödemediğine Dair İddialar Artıyor! Bakanlık Denetimleri Artıyor

Sosyal medyada başlayan büyük şirketlerin vergi ödemediğine dair iddialar her geçen gün büyüyor. Bakanlık, denetimlerin sürdüğünü açıkladı. Yaklaşık 3000 firma denetlenecek.

Dijital vergi levhaları üzerinden yapılan araştırmalar, bazı büyük firmaları vergi ödemediği iddiasını gündeme getirdi. İlk olarak sosyal medyada paylaşılan belgeler, daha sonra ulusal medyada tartışılmaya başladı.

Her yıl milyarlarca lira kazanan şirketlere ilişkin böyle bir iddia, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakan Mehmet Şimşek, yaklaşık 3000 adet büyük mükellefe yönelik denetimlerin yapıldığını açıkladı.

Mevcut durumda bu kuruluşların yaklaşık %27’si denetleniyor. Denetlemelerin ilerleyen günlerde diğer Firma de başlayacağı ifade edildi.

Büyük Şirketlerden Açıklama Var

Sosyal medyada adı geçen bazı büyük şirketler açıklama yaptı. Adının paylaşılmasını istemeyen bir yetkili, açıklanan kısımların kurumlar vergisi olduğunu ve bunun matrahsız göründüğünü kabul etti. İlgili firmalar, buna karşın ödedikleri farklı vergiler olduğunu ve yakında bunların kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

İddialarda adı geçen firmalardan bazıları ise gelirlerini teknoloji yatırımı olarak kullandıklarını belirtti. Bundan doğan istisnaları olduğunu açıklamalarına ekledi.

İLGİLİ HABERLER