Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Kira Kontratında Yeni Dönem Başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratında yeni sistemi duyurdu. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni dönem başlıyor. İşte detaylar...

Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, akıllardaki soruları net bir şekilde açıkladı. Kira kontratı e-Devlet üzerinden düzenlenebilecek. İşte, yeni sistemin merak edilenleri!

Kira Kontratında E-Devlet Dönemi Başladı

Kira kontratı e Devlet düzenlemesi nedir? Yeni düzenlemenin amacı kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuyu önceden planlıyordu, şimdi hayata geçirdi. 

Ev sahibi ve kiracı yeni düzende, kira sözleşmesini e-Devlet üzerinden mutabakatla imzalayacak. Böylece her iki tarafın da hakları korunup devlet tarafından takibi yapılabilecek. Kayıt dışı ekonominin önüne geçilmiş olacak.

Sözleşmede; kontrat bitiş tarihi, gayrimenkulün kira süresi, kira bedeli ve kira artış oranı, hangi bankaya, ne zaman ödeme yapılacağı gibi standart alanlar yer alacak.

Buradaki amaçlardan biri de; mal sahipleri arasında ciddi bir kesimin kira gelir beyannamesi vermemiş olması ve bunun önüne geçilmek istenmedi.

Henüz hizmet e-Devlet menülerinde yok. Düzenlemenin eylül, ekim ayı gibi açılabilmesi ve yeni yıl itibarıyla zorunlu hale gelmesi söz konusu olabilir.

İLGİLİ HABERLER